Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Consiliul Județean Vrancea continuă lucrările de modernizare a drumurilor județene

Continuă lucrările la proiectele de reabilitare și modernizare a drumurilor județene chiar dacă societatea românească este afectată de epidemia de coronavirus. Primarul comunei Slobozia Ciorăști, Elena Gîrneață, a publicat pe pagina sa de facebook un mesaj în care îi mulțumește președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, pentru eforturile făcute personal pentru implementarea proiectelor de investiții: „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean, dintre localităţile Gologanu – Slobozia Ciorăşti – Coteşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T” și „Modernizare DJ 204F, în lungime totală de 4,9 km, sector Slobozia Ciorăști-Armeni km 0+000 – km 2+000, L=2 km, comuna Slobozia Ciorăști și sector Oreavu-Gugești km 9+100 –  km 12+000, L=2,9 km, comuna Gugești, județul Vrancea” – Lotul II de lucrări „Sector Oreavu-Gugești, km 9+100-km 12+000”. ,,O bucurie imensă pentru toți locuitorii comunei Slobozia Ciorăști și pentru toți participanții la trafic, deoarece prin grija domnului Președinte Marian Oprișan au început lucrările de modernizare la cele două drumuri județene DJ 205R și DJ 204F. În aceste vremuri pline de incertitudine și nesiguranță, vă mulțumim că ne-ați adus bucuria pe chipurile noastre! Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru a realiza și de acum înainte investiții mărețe!”, se arată în mesajul postat pe pagina de facebook de primarul comunei Slobozia Ciorăști.

Consiliul Județean Vrancea are în derulare două proiecte mari de investiții ce traverseză comuna Slobozia Ciorăști. Este vorba de proiectul de investiții „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean, dintre localităţile Gologanu – Slobozia Ciorăşti – Coteşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T”. Aproximativ 11.449 de locuitori din localitățile traversate de acest drum vor beneficia de condiții mult îmbunătățite de trafic. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. În cadrul acestui proiect vor fi modernizați aproximativ 17 kilometri de drum judeţean, vor fi realizați 1.225 ml trotuar cu lăţime de 1,50 m, vor fi montate borduri teşite astfel încât să permită accesul persoanelor cu dizabilități la proprietăţi (20 de treceri de pietoni).

De asemenea, va fi modernizat podul peste pârâul Râmna la km 5+310 și vor fi amenajați 28.841 metri de rigole şi şanţuri. În cadrul acestui proiect vor fi amenajate un număr de 53 de podeţe de descărcare, dar și 170 m de spaţii verzi. În cadrul capitolului elemente de siguranţa circulaţiei, vor fi realizate 20 de treceri de pietoni, 568 metri liniari de parapet metalic, indicatori rutieri, benzi rezonatoare etc. care vor creşte siguranţa circulaţiei şi confortul populaţiei deservite de proiect. Beneficiarii direcți vor fi entităţile care vor beneficia de rezultatele proiectului sunt atât comunele şi localităţile care sunt traversate de traseul drumului judeţean 205R – Comuna Gologanu, Comuna Slobozia Ciorăşti, Comuna Goleşti, Comuna Coteşti, cât şi Consiliul Judeţean Vrancea. Beneficiari indirecți vor fi populaţia din Regiunea Sud-Est a României şi toţi participanţii la traficul reţelei TEN-T. Perioada de implementare a proiectului este de 63 luni, respectiv între octombrie 2015 şi decembrie 2020. Contractul a fost atribuit antreprenorului general Asocierea S.C. CITADINA 98 S.A. – S.C.VEGA 93 S.R.L. – S.C. TRAMECO S.A cu subcontractanţi S.C. CONSITRANS S.R.L. şi S.C. ABED NEGO COM S.R.L. prin liderul S.C. CITADINA 98 S.A.

Cel de-al doilea obiectiv de investiții este „Modernizare DJ 204F, în lungime totală de 4,9 km, sector Slobozia Ciorăști-Armeni km 0+000 – km 2+000, L=2 km, comuna Slobozia Ciorăști și sector Oreavu-Gugești km 9+100 –  km 12+000, L=2,9 km, comuna Gugești, județul Vrancea” – Lotul II de lucrări „Sector Oreavu-Gugești, km 9+100-km 12+000”. Vor fi realizate lucrări de reabilitare și modernizare a drumului județean pe o lungime de 2,9 km, după cum urmează: Vor fi turnate: strat de balast – 15 cm, strat de piatră spartă- 15 cm, strat de legătură mixtură asfaltică – 6 cm, strat de uzură – 4 cm; Vor fi construite șanțuri din beton și pământ, podețe dalate, tubulare și prefabricate; Va fi realizată semnalizarea rutieră; Va fi construit un pod nou peste pârâul Oreavu, cu o lungime de 25,55 metri și o lățime de 10,30 metri, realizat din 9 grinzi prefabricate din beton precomprimat. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 de luni.Valoarea totală a investiției este 3.886.543 lei, cu TVA inclus (echivalentul a 850.000 euro).

Sursa foto: Facebook/Elena Gîrneață

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?