Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Prefectul penelist insistă să păstreze Hotelul Unirea drept centru de carantină

Numărul persoanelor aflate în centrul de carantină din Piața Unirii crește în fiecare zi. Aici sunt aduse persoanele care revin în țară dar și cei care nu respectă regulile privind izolarea la domiciliu. Locația este păzită de agenți de poliție, iar mâncarea este dusă la camere de persoane îmbrăcate în combinezoane de protecție. Alegerea acestui centru de carantină, în centrul Focșaniului, a stârnit reacții atât din partea autorităților locale dar și a locuitorilor din zonă. În ciuda reacțiilor publice, Instituția Prefectului nu și-a modificat opinia.

Prefectul penelist Gheorghiță Berbece insistă să mențină centrul de carantină în centrul Focșaniului. Într-un răspuns trimis administratorilor blocurilor din Piața Unirii, prefectul spune că a cântărit bine deciziile luate și a avut susținerea din partea instituților din subordinea Ministerulu Afacerilor Interne. „Centrele de carantină trebuie să existe în această perioadă, trebuie să respecte standardele minime de siguranță pentru vrâncenii care sunt carantinați și trebuie să fie cât mai concentrate (în spații mari) pentru a le putea supraveghea și administra mai bine. Faptul că aceste persoane vin dintr-o zonă de risc crescut de infectare nu înseamnă neapărat că sunt infectați cu acest virus”, se arată în răspunsul prefectului care menționează că niciun centru de carantină „nu ne poate pune viața în pericol”.

Practic, prefectul ignoră panica focșănenilor din Piața Unirii care au cerut să fie mutați în altă locație oamenii cazați în centrul de carantină de la Hotelul Unirea. Administratorii asociațiilor de proprietari au spus că oamenii sunt deciși să recurgă la măsuri de protest dacă doleanțele lor nu vor fi ascultate. În scrisoarea deschisă se arată că zona din jurul hotelului este deschisă și folosită de locuitorii orașului, nefiind restricționată în niciun fel. Este o zonă circulată, unde trec persoane care se duc la serviciu sau merg la cele două magazine din zonă. De asemenea, s-a observat că unele persoane cazate deschid geamurile pentru a fuma, scuipă, aruncă ambalaje iar personalul care face curățenie aruncă în containere. „Sănătatea noastră și a familiilor noastre este pusă în pericol și vă rugăm a lua măsurile necesare de a schimba locația bolnavilor. În caz contrar suntem nevoiți să ne asumăm riscul de a ieși în stradă să facem cunoscută nemulțumirea noastră”, se arată în hârtia semnată de administratorii asociațiilor 29, 217, 218.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?