Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Scrisoare deschisă a doctorului Mihai Nedelcu adresată PNL-iștilor: Se muncește la foc continuu; Spitalul Județean, pregătit pentru avalanșa de bolnavi

„Dragă PNL, înțelegi ce se întâmplă în țară?! Înțelegi ce se întâmplă în județ?! Înțelegi ce se întâmplă în spital?! Aveți un ministru care a fugit și voi hărțuiți un manager care e zi lumină la spital. Ce faceți voi concret pentru vrânceni?! Ce?! Îmi este silă”. Sunt câteva rânduri dintr-o postare pe Facebook, care ilustrează perfect situația creată de liberali în Spitalul Județean Focșani, dar și în România, în general. Postarea vine ca urmare a unui comunicat de presă al PNL Focșani, în care liberalii se declară nemulțumiți că managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă, a refuzat să participe la ședința Consiliului de Administrație. Cu un tupeu ce nu mai poate fi tolerat, în plină pandemie, liberalii se plâng că nu li s-a pus „la dispoziție sala de ședințe și secretariatul”. Pe bune? Oamenii de acolo se zbat să aducă toate materialele pentru a face față îmbolnăvirilor cu coronavirus, iar PNL-iștii vor să li se „pună la dispoziție”! De fapt, după cum arată un comentariu la postarea amintită, „nu doreau cu adevărat o ședință, doreau un articol de presă. Cu asta se hrănesc, scandaluri și arătatul cu degetul. Era mai interesant dacă explicau care sunt motivele alea personale pentru care și-a dat demisia “ditamai” ministrul sănătății în plină pandemie în condițiile în care personalul medical se îmbolnăvește pe capete pentru că nu are echipamente de protecție, ministrul sănătății își vede de problemele personale”.

Ca urmare a acestei situații, medicul Mihai Nedelcu, președintele Consiliului de Administrație (CA) al Spitalului județean Focșani a transmis un comunicat de presă în care încorporează o scrisoare deschisă adresată „stimaților colegi medici peneliști”:

„Dragi focșăneni, cu mâhnire și consternare am constatat că niște medici, care sunt printre altele și colegi cu mine în Consiliul de Administrație (CA) al Spitalului județean, au ales că în aceste zile de maximă încărcătură, în loc să își respecte jurământul lui Hipocrate, în loc să se alăture colegilor lor din Spitalul județean și să sprijine, în virtutea profesiei pe care o au, cadrele medicală, repet, au ales să ofere puțin circ. În cazul în care nu au aflat încă, le comunic faptul că suntem în plină epidemie, că este nevoie de orice cadru medical pentru a sprijini echipa de profesioniști din spitale, și că nu doar în calitate de membri ai Consiliului de Administrație, dar ca medici, avem datoria să strângem rândurile și să fim aproape de conducerea executivă cu idei constructive. Și pentru ca cetățenii și mass media să cunoască realitatea, indiferent de afinitățile politice, vreau să le adresez o scrisoare deschisă:

Stimați colegi medici peneliști, știu că pare surprinzător, dar cu un minim de cercetare ați fi aflat că absolut toate procedurile și strategiile medicale de abordare a bolnavilor de coronavirus sunt gestionate de profesioniști atât în management medical cât și de medici specialiști, din ministerul pe care cu onoare îl reprezentați. Știu că medicii stomatologi cunosc multe, eu având exact aceeași profesie, dar mă gândesc la faptul că cei din ministerul sănătății, dr. Arafat, dr. Cercel, etc au mai multă experiență decât noi și gestionează situația de la nivelul Spitalului județean, fără să fie nevoie să ne împăunăm pe rețelele de socializare că ne-am dat și noi cu părerea dacă procedurile din spital pentru gestionarea bolnavilor cu coronavirus sunt bune sau nu.

Poate nu ați aflat încă, dar astfel de chestiuni legale, pe care doriți să le cunoașteți la o cafea în sediul spitalului, nu sunt de competența noastră, a CA. De asemenea, nu v-ați gândit niciun moment că cei din conducerea spitalului, pornind de la manager și terminând cu asistenții șefi de secții, muncesc la foc continuu pentru pregătirea spitalului pentru avalanșa de bolnavi și că nimeni nu are timp să va caute vouă contractele de achiziții, mai ales că săptămâna trecută abia a plecat de la spital corpul de control al ministerului pe care îl reprezentanți și care a cerut exact aceleași documente.

Ne scuzați că ne ocupăm de lucruri mai importante decât să vă găsim săli de ședință, să stați la șuetă într-un spital aflat în prima linie de luptă ca să vă puteți alinta ca niște domnișoare de pension că unul dintre voi vrea să fie președinte de CA și nu poate aștepta până în iunie când expiră mandatul subsemnatului, pentru că, nu e așa, PNL conduce țara și voi vreți funcții. În cazul în care nu știți, funcția de președinte al CA nu este remunerată și nici eu nu pot să fiu revocat din această funcție, neexistând temei legal.

Dar, repet, este greu să înțelegi că în aceste zile, conducerea Spitalului județean depune eforturi susținute pentru asigurarea suportului logistic și organizatoric atât de necesar medicilor și personalului auxiliar, în luptă din prima linie cu pandemia generată de COVID – 19, iar participarea conducerii la o ședința a Consiliului de Administrație, pentru a discuta chestiuni care nici măcar nu sunt de competența acestui organism, ar însemna o întrerupere de netolerat a unei activități nesusceptibilă de întreruperi!

Dar pentru că suntem colegi, domnilor doctori, o să vă anunț ceva ce sper să transmiteți și șefului de facto al PNL, dl. Moroșanu Daniel, că la acest moment, Ministerului Sănătății, instituția pe care o reprezentați, solicită și primește în această perioadă, de două ori pe zi, rapoarte privind întrega activitate a unității sanitare din Focșani. Ba mai mult, toate problemele pe care le doreați discutate în ședința din 26 martie 2020 sunt raportate, așa cum v-am spus, MS, putând să solicitați acolo să fiți puși la curent cu situația spitalului! Dar atenție, dacă nu au timp cei de la București să vă dea rapoartele azi, mâine, nu ieșiți în conferința de presă să îi certați și să vă plângeți!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?