Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Patronatele din retail: Decontarea șomajului tehnic după două luni va crea probleme serioase firmelor

Decontarea şomajului tehnic după mai bine de două luni de zile de când trebuie plătit de către angajatori va conduce la o problemă serioasă de supravieţuire a majorităţii firmelor din retailul nealimentar, a afirmat, luni, la Digi 24, Cosmin Savu Cristescu, secretarul executiv al Organizaţiei Patronale a Retailerilor din România (RORETAIL). „Sunt o mulţime de probleme ce trebuie rezolvate. Nu doar această solicitare a noastră a fost luată în considerare de autorităţi, ci şi cea privind decontarea şomajului tehnic. Sunt multe elemente care trebuie analizate în continuare, proceduri care trebuie îmbunătăţite. Un singur exemplu cu privire la salariaţi: din procedura care a fost introdusă cu privire la decontarea şomajului tehnic rezultă că acest şomaj tehnic se decontează după mai bine de două luni de zile de când trebuie plătit de către angajatori. Trebuie să înţelegeţi că, începând din săptămâna 6 martie, toată industria de retail a rămas aproape integral fără venituri. Or, dacă şomajul tehnic din luna aprilie, de exemplu, va fi decontat cel mai devreme în a doua jumătate a lunii iunie, în condiţiile în care retailul nu mai are venituri de la începutul lunii martie, avem o problemă serioasă de supravieţuire a majorităţii firmelor”, a explicat Cristescu.

Conform reprezentantului RORETAIL, industria de retail, în special cea nealimentară, continuă să fie într-o situaţie foarte proastă. „E important de subliniat faptul că principala noastră îngrijorare a fost sănătatea populaţiei şi a lucrătorilor comerciali din magazinele noastre, dar la fel de importantă este situaţia economică a industriei de retail, cel puţin cea nealimentară, care era şi continuă să fie într-o situaţie foarte proastă. (…) Suntem dispuşi în continuare să prezentăm propunerile noastre. Suntem deschişi la dialog cu autorităţile şi sunt sigur că, aşa cum au găsit soluţii rapide pentru închiderea centrelor comerciale, se vor găsi soluţii rapide şi pentru celelalte probleme”, a spus Cosmin Savu Cristescu.

Organizaţia Patronală a Retailerilor din România – RORETAIL grupează peste 500 de magazine din România, care comercializează aproximativ 100 de branduri naţionale şi internaţionale, având peste 3.000 de angajaţi.

Articolul integral pe – https://bit.ly/39ezt9V

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?