Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Termen pentru depunerea declarației 204 la Finanțe


Asocierile fără personalitate juridică trebuie să depună declarația 204 pentru veniturile de anul trecut până la 15 martie. Declarația trebuie depusă la ghișeele fiscului de către asocierile fără personalitate juridică constituite între persoanele care realizează venituri din activități independente – activități de producție, comerț, prestări servicii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv din activități adiacente, din activități agricole, din piscicultură sau silvicultură, pentru care venitul net se determină în sistem real.
Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea arată că această declarație nu trebuie depusă de asocierile fără personalitate juridică constituite între contribuabili care desfășoară activitate individual sau contribuabili care desfășoară activitate individual și o asociere fără personalitate juridică și pentru care stabilirea venitului anual pentru activitatea desfășurată se efectuează pe baza normelor de venit sau prin utilizarea cotelor forfetare de cheltuieli.
„Declarația se depune la registratura organului fiscal central la care asocierea este înregistrată în evidența fiscală de către asociatul desemnat prin contractul de asociere să răspundă pentru îndeplinirea obligațiilor asociației față de autoritățile publice, până la data de 15 martie a anului următor celui de raportare și cuprinde venitul net/pierderea realizat/realizată pe asociație, precum și distribuția venitului net/pierderii pe fiecare asociat. O copie de pe declarație se transmite de către asociatul desemnat fiecărui asociat. Pe baza acestei copii, asociații vor cuprinde venitul net/pierderea ce le revine din activitatea asociației în declarația privind venitul realizat. Formularul poate fi obținut, în mod gratuit, de la unitățile fiscale teritoriale din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscală sau poate fi descărcat de pe portalul ANAF, la adresa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/204.html. Declarația poate fi depusă și prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii, accesând adresa de internet www.e-guvernare.ro – Depunere declarații”, precizează AJFP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?