Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

După Netflix, YouTube reduce calitatea streaming-ului în Europa în contextul pandemiei

Platforma YouTube a companiei Alphabet Inc a anunţat vineri că va reduce calitatea streaming-ului pe teritoriul Uniunii Europene pentru a evita suprasolicitarea internetului în contextul în care mii de europeni, izolaţi din cauza pandemiei de coronavirus, fac trecerea la telemuncă şi urmăresc înregistrări video acasă, informează Reuters.

YouTube este a doua companie după Netflix care acţionează după ce comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a solicitat platformelor de streaming să reducă din calitatea înregistrărilor video pentru a preveni blocarea reţelei de internet.

Înregistrările video reprezintă o parte substanţială a traficului de date pe internet.

Demersul vine după ce Breton a discutat cu directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, şi cu Susan Wojcicki, CEO al YouTube. Până în prezent, au fost observate doar câteva „vârfuri” de utilizare, dar s-a luat decizia să se acţioneze pentru reducerea la minimum a presiunii exercitate asupra sistemului. „Adoptăm hotărârea de a ne modifica temporar traficul în UE până la nivel standard, în mod implicit”, a anunţat compania într-un comunicat.

Conţinutul video de calitate standard nu are la fel de multe detalii grafice şi nu este la fel de clar prin comparaţie cu înregistrările video de înaltă definiţie.

Furnizorii de telecomunicaţii din Europa, de la Vodafone la Deutsche Telekom, au raportat o creştere a traficului de date în ultimele zile, obligându-l pe Breton să facă acest apel pentru a se evita suprasolicitarea internetului.

Platforma de streaming Netflix Inc a anunţat că va reduce traficul, cu cel puţin 25%, pe reţelele din întreaga Europă, o măsură destinată să vină în sprjinul furnizorilor de Internet, care se confruntă zilele acestea cu o creştere a numărului de utilizatori, ca urmare a ordinelor guvernelor care au cerut oamenilor să lucreze de acasă pentru a opri răspândirea coronavirusului, transmite Reuters.

Netflix, care a introdus deja o modalitate pentru a reduce traficul cu 25% pe reţelele din Italia şi Spania, a informat sâmbătă că va face la fel pentru restul Europei începând cu zilele următoare. Netflix a precizat că în următoarele 30 de zile va elimina cele mai mari lăţimi de bandă pentru fiecare categorie de rezoluţie astfel că utilizatorii ar putea să înregistreze o uşoară reducere a calităţii imaginii video pentru fiecare categorie de rezoluţie.

Industria de telecomunicaţii a raportat o creştere explozivă a traficului de date pe reţele în condiţiile în care zeci de mii de persoane stau în casă pentru a opri răspândirea coronavirusului, care a infectat peste 274.800 de persoane şi a provocat decesul a 11.389 de persoane la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?