Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

FOTO! Piața Moldovei: DEZINFECTATĂ, nu închisă!

 

Printr-un comunicat de presă trimis de directorul Claudia Ionescu, suntem informați că Piața Moldovei din Focșani NU va fi închisă ci dezinfectată. Măsură a fost luată în urma evoluției pandemice a noului COVID-19.

Dezinfecția tuturor spațiilor din Piață!

Încă de la primele ore ale dimineții, în Piața Moldovei din Focșani, unii comercianții care vindeau produse lactate aveau pe tejghea alcool sanitar și produse dezinfectante.

Prima dezinfecție generală a pieții se va face duminică la orele 14:00.
,,Având în vedere evoluția pandemică a bolii virale COVID-19 pe teritoriul României, vă aducem la cunoștință că Administrația Piețelor Focșani S.A. a luat următoarele măsuri pentru limitarea răspândirii virusului și pentru siguranța consumatorilor:

– Se vor efectua acțiuni de dezinfecție a tuturor suprafețelor din incinta Puntului de lucru ”Piața Moldovei”, prin vaporizare cu substanțe virulicide (VIRCON  S) la un interval de șapte zile, prima acțiune având loc duminică 15 martie 2020 orele 14:00;

– Pavimentele din incinta pieței agroalimentare se spală cu apă fierbinte și se dezinfectează cu substanțe specifice (ALDEZIN concentrație 2% folosindu-se 100 ml substanță dezinfectantă/mp) de două ori pe săptămână;

– Utilizatorii piețelor și consumatorii au la dispoziție pentru igiena personală apă, săpun dezinfectant și uscătoare cu aer cald;

– Au fost asigurate la nivelul fiecărei piețe, grup sanitar cu materiale de igienă sanitară necesare pentru dezinfecția mâinilor și a suprafețelor;

– Utilizatorii piețelor și consumatorii se pot informa cu privire la metodele de prevenire consultând afișele expuse în incinta piețelor;

– Tot personalul societății a fost informat și instruit cu privire la metodele de prevenție;

Date fiind toate aceste măsuri pe care le-a luat societatea pentru prevenirea răspândirii virusului la consumatorii finali, vă asigurăm că nu sunt motive pentru care conducerea societății să decidă închiderea piețelor din Municipiul Focșani.

Rugăm populația să utilizeze dotările menționate cu responsabilitate și încredere, cât mai des și facem totodată apel la calm și înțelepciune”, a precizat Claudia Ionescu, directorul Pieței Moldovei.

 

La rând pentru cumpărături!

La unele supermarket-uri, accesul cumpărătorilor a fost limitat, astfel că la Lidl-ul de la fosta autogară oamenii așteptau la ușă pentru a putea intra în supermarket, măsura a fost luată pentru a limita răspândirea noului virus care a pus pe jar mare parte din populație.

,,La făină, ulei, zahăr, carne de pui este gol! Nu mai ai ce să cumperi, nu știu ce se va întâmpla”, îi spune pe stradă o doamnă unei alte persoane.
Autoritățile ne recomandă să nu intrăm în panică și să ne informăm numai din surse sigure, însă în continuare, există oameni care refuză izolarea la domiciliu și reducerea expunerii în public.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?