Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Situația COVID-19 în Vrancea: 356 de persoane în izolare la domiciliu, alte 25 aflate în carantină; 52 de cazuri confirmate în țară

În urmă cu puțin timp, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au trimis un comunicat de presă prin care anunță că astăzi, numărul vrâncenilor carantinați în spațiile special amenajate a ajuns la 25.
,,La nivelul județului Vrancea, situația persoanelor care au călătorit în zonele de risc este următoarea: sunt un număr de 356 persoane cu recomandarea de izolare la domiciliu 14 zile, fără simptomatologie specifică. Aceste persoane vor fi monitorizate zilnic de către medici epidemiologi. Azi 12.03.2020, 25 de persoane se află în carantină în spațiile special amenajate”, se arată în comunicatul celor de la DSP Vrancea.

La nivel național

Două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost anunțate joi seara de autoritățile din România. Este vorba despre un bărbat și despre o femeie, ambii tineri. Bilanțul total ajunge astfel la 52 de pacienți infectați cu coronavirus.

Pacientul nr. 51 este un tânăr de 21 ani din județul Mureș, care este șofer de TIR și a călătorit în Italia în perioada 4-6 martie.  În cursul zilei de marți, 10 martie 2020, bărbatul a apelat 112 acuzând simptome care se încadrau în definiția de caz.  Tânărul este internat la secția de boli infecțioase a Spitalului județean din Tg. Mureș și va fi transferat la Cluj-Napoca.

Cazul nr. 52 este o femeie de 33 ani, care lucrează în Trentino, Italia. S-a întors în țară pe 10 martie, iar în ziua următoare, adică miercuri, 11 martie 2020, s-a internat, acuzând durere în gât, la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Autoritățile anunțaseră anterior încă trei cazuri, unul dimineață, două după-amiază, astfel că în total cinci noi confirmări de COVID-19 au fost anunțate joi, după ce cu o zi înainte s-a înregistrat un vârf – nu mai puțin de 18 cazuri noi.

Departamentul pentru Situații de Urgență a informat la ora 16:00  că persoanele confirmate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din Cluj, Iași, București, Constanța, Timiș și Dolj. Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt în municipiul București (20), acestea fiind internate în spitale de boli infecțioase și sub permanentă supraveghere medicală.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.556 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.646 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.921 teste. Dintre acestea, 1.873 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Până în prezent, au fost înregistrate 28 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.
Totodată, direcțiile de sănătate publică au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare de 300.000 lei la nivel național, pentru persoanele care nu au respectat măsura auto-izolării la domiciliu.

Vă rugăm să luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apelați pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.
Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20. Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp. (Grupul de Comunicare Strategică)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?