Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Trei familii nevoiaşe ajutate de elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş“ Adjud

La sfârşitul săptămânii trecute, vineri, elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş“ din Adjud au donat sânge pentru a ajuta trei familii nevoiaşe din zonele limitrofe ale oraşului în care învaţă. Din cauza faptului că doar 18 din cei 30 de elevi prezenţi în acea dimineaţă la spital au putut dona, managerul împreună cu celelalte cadre medicale au decis să le acorde o mână de ajutor elevilor, participând alături de ei la donarea de sânge. Este pentru prima dată când echipa mobilă de la Centru de Transfuzie Sanguină Vrancea se deplasează pe teren pentru o activitate iniţiată de elevii adjudeni.

Copii impresionaţi de… alţi copii

Fiinţe fragile şi vulnerabile, copiii au nevoie de atenţie, iubire şi compasiune, ca să nu mai vorbim de educaţie, un trai decent şi o atmosferă caldă şi primitoare în familie. Conştienţi de faptul că fiecare om poate contribui la salvarea unei familii amărâte, elevii mai mari de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş“ Adjud au mers să doneze sânge iar cu tichetele de masă primite au cumpărat alimente pentru trei familii din Şişcani şi Huruieşti. „Elevii au fost vineri la ora 07:30 la Spitalul Municipal Adjud, după cum am discutat cu doamna manager, ni s-a pus la dispoziție o cameră unde să putem dona sânge. Au fost în jur de 30 de elevi, însă nu toţi au donat pentu că sunt unele restricții… unele probleme fiziologice ale fetelor, unii elevi au fost răciți, alții nu aveau cele 65 de kilograme așa cum prevăd regulile.

Era normal să respectăm regulile impuse de dânșii pentru că știau mai bine care este situația. Nu a fost nici-o altă problemă, totul a decurs foarte bine. Aflând de acțiunea elevilor de la noi, câţiva medici au donat sânge, dar au strâns şi o sumă de bani, în jur de 1.000 de lei, pe care i-au dat copiilor împreună cu bonurile de masă“, a spus Marian Drăghici, directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Gheorghe Balş“ Adjud.

Am stat de vorbă şi cu unul dintre elevii care au participat la acţiunea caritabilă, băiatul ne-a precizat că aceste acte caritabile vor continua astfel încât din ce în ce mai mulţi oameni nevoiaşi să poată beneficia de ajutorul lor. „Noi am venit cu ideea deoarece acesta este anul filoantropiei, şi ne dorim să-l ajutăm pe aproapele nostru. Am căutat modalităţi de sponsorizare cum ar fi: confecţionarea de mărţişoare cu scopul de a le oferi în schimbul unor donaţii, şi am mers să donăm sânge iar cu tichetele primite am efectuat cumpărături pe care le-am distribuit la persoanele nevoiaşe din zonele limitrofe ale Adjudului. Este vorba despre o familie din Huruieşti cărei, cu banii din mărţişoare am reuşit să-i reamenajăm două camere, şi alte două familii din Şişcani cărora, la fel, le-am reamenajat prin casă şi le-am cumpărat alimente. Am ajuns la aceste familii prin ajutorul Bisericii, îi ştiam de la biserică, veneau, toată lumea îi ajuta. În primul rând, ne-a impresioant foarte mult numărul copiilor care sunt muncitori şi curaţi. Noi încă avem în plan să-i ajutăm pe cât posibil. Astăzi mergem la «Clubul micilor artişti» cu scopul de a crea picturi pe pânză şi pe sticlă pentru a le distribui şi a primi donaţii. Momentan, aceste trei familii reprezintă grupul-ţintă“, a spus luni, Liviu Ignat, elev în clasa a XII-a la Colegiul „Gheorghe Balş“.

Ajutor oferit şi de medici

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Adjud au fost plăcut surprinse de gestul elevilor, astfel încât au hotărât să ia parte la donarea de sânge, ba mai mult decât atât, au reuşit să strângă şi o sumă de bani pentru cele trei familii. „La noi în spital s-a organizat acea donare de sânge, s-a anunţat echipa mobilă de la Focşani. Proiectul copiilor a fost extraordinar. Li s-au alăturat toţi medicii pentru că au fost persoane, dintre acei elevi, care nu au întrunit condiţiile legale pentru a putea să doneze sânge, adică nu au avut greutatea necesară, au fost sub limita de hemoglobină, mulţi dintre ei au fost şi emoţionaţi. Am făcut tot ce se poate face astfel încât acest proiect al elevilor să fie dus la îndeplinire“, a spus Monica Bercea, managerul Spitalului Municipal Adjud.

Sursă foto: Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş“ Adjud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?