Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

FOTO: Fotbal amical – Focșănenii, egal cu steliștii, la București!

* Steaua București – CSM 2007 2-2(2-1)

Formații

CSM Focșani 2007: Horvath – Juncănaru, Panaite, Bratu, Stoica – Costin, Pădineanu, Stancu, Lazăr – Petre, Jurj. La CSM Focșani 2007 au mai jucat Munteanu, Taciuc, Zabun, Pencea, Predoiu, Adăscăliței, Manu. Rezerve neutilizate: Apenciucesei, Salaoru, Oprea, Dascălu.

Steaua: Meilă – Morariu, Bactar, Neagu, Ilie, Bărbulescu, Neagoe, Robu, Enceanu, Elek, Răsdan. Rezerve: Iancu, Mihai, Mihăiescu, Băjenaru, Zaharia, Antohi, Niculae, Neaga, Ban.

Fotbaliștii seniori ai Focșaniului au jucat, sâmbătă, 15 februarie, un meci de pregătire, în Capitală, în complexul sportiv Steaua, cu formația de ligă a 4-a, Steaua București. Gazdele au un nume mare și, chiar dacă sunt în al patrulea eșalon fotbalistic al țării, au și un lot, valoric, mult peste nivelul competițional în care evoluează. Antrenorul Daniel Oprița are sub comandă fotbaliști cu ani de vechime în prima și a doua ligă, iar echipa joacă un fotbal de calitate. Cel puțin așa a arătat Steua sâmbătă, în partida cu CSM 2007. Pe terenul 6 al Complexului Steaua, cele două formații au jucat un fotbal bun, fiecare interpretând partitura care i se potrivește raportată la calitățile jucătorilor.

Focșănenii au început mai bine jocul și prima situație periculoasă la poarta adversă le-a aparținut, însă Lazăr, în minutul 19, scăpat singur, a fost ajuns din urmă de un apărător stelist și blocat la marginea careului. În minutul 20, Petre a șutat, din poziție favorabilă, la colțul lung dar mingea s-a dus pe lângă stâlpul din dreapta lui Meilă. Din minutul 25 a urmat o serie de ocazii ale gazdelor care au fost aproape de gol în trei rânduri, a treia oară Neagoe șutând în bara porții unui Horvath plin da noroc sâmbătă. Golul a venit, totuși, în minutul 39, când Robu a finalizat un contraatac al steliștilor, urmat de combinații rapide în careul focșănean. În minutul 42, Petre a bătut un corner de pe dreapta, mingea i-a revenit, a recentrat iar Stancu a lobat cu eleganță mingea în plasa Stelei: 1-1. Două minute mai târziu, după o eroare a lui Bratu, Enceanu a șutat imparabil la vinclu pentru 2-1.

Partea a doua a meciului a început cu alte câteva ocazii de gol ale gazdelor, apărute pe fondul unor inexactități în apărarea oaspeților, iar în minutul 62, Niculae a șutat, dar Horvath a fost salvat din nou de bară, așa cum avea să fie fie beneficiarul a două situații în care steliștii au înălțat zmeul cu două șuturi din mijlocul careului, doar cu portarul focșănean în față. Oaspeții au și construit în partea a doua a meciului, Zabun și Pencea fiind în bune situații de finalizare în minutele 67, respectiv, 77. În minutul 80, s-a făcut 2-2 după ce Zabun a trimis în poartă migea la capătul unei faze spectaculoase la care au mai contribuit Predoiu și Taciuc. În ultimele minute a fost o suită de cornere la poarta lui Horvath, dar partida s-a încheiat cu un corect 2-2.

Foto, facebook Gigi Căldare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?