Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Ateliere de lectură organizate de Asociația Educatoarelor Vrancea, în cadrul Zilei Internaționale a Cititului Împreună

Asociația Educatoarelor – Filiala Vrancea, în parteneriat cu unități de învățământ preșcolar din Focșani și județ au derulat, în perioada 3-5 februarie 2020, Ateliere de lectură în cadrul Zilei Internaționale a Cititului Împreună -ZICI- ,,Citim pentru a salva Planeta”. La aceste ateliere au participat peste 50 cadre didactice din peste 20 grădinițe din municipiile Focșani și Adjud și localitățile Câmpeneanca, Golești, Mândrești, Homocea, Ruginești, Suraia, Petrești, Broșteni, Pitulușa. Inițiativa de a sărbători această zi a Cititului Împreună a avut ca țintă principală antrenarea în activitate a colegelor educatoare pensionare care ani la rând si-au desfășurat activitatea în aceste unități de învățământ. Ne-am dorit să facem din aceste clipe sărbătoare, și fiecare dintre ele să împărtășească cu colegele bucuria revederii, și cu copiii pe cea a cititului împreună a poveștilor, să trăiască momente de înălțătoare simțăminte. Au răspuns invitației noastre multe doamne educatoare pensionare: Nistor Lucica, Nitu Ionica, Rareș Evelina, Borș Anastasia, Boris Ioana, Inachievici Saftica, Manole Lucica, Mihalcea Maria. Fiecare dintre ele au arătat, prin metode și tehnici diferite, câtă bucurie produce cititul, cât de importantă este lecturarea unui text literar în modelarea personalității, mai ales la vârsta preșcolară, care sunt valorile morale și estetice care acum se construiesc pe îndelete, cu răbdare și migală, doar cu ajutorul și sub îndrumarea adulților, părinți și educatori. După cum știm, copiii devin cititori doar in poala părinților și, aș completa eu, sub oblăduirea educatoarelor. Doar împreună putem schimba lumea, doar citind putem vindeca Planeta!

AEDR Vrancea dorește să mulțumească copiilor, educatoarelor membre active ale Asociației și în mod deosebit colegelor educatoare ajunse la vârsta senectuții pentru receptivitate și implicare, pentru responsabilitate și dăruire, și așteptăm să ne fie alături și în alte activități.

Prof. Mihu Ecaterina, vicepreședinte comunicare și imagine

Comunicat de presă AEDR Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?