Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Un scandalagiu a rupt pantalonii unui polițist și a amenințat că îl va omorî pe el și pe colega sa, cu toporul și cuțitul

Viteazul din comuna Reghiu, care în urmă cu aproximativ o lună a sărit cu toporul și cuțitul la doi polițiști, a fost trimis în judecată sub acuzația de ultraj.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, fapta a fost comisă la data de 4 ianuarie a.c., în jurul orei 19.30. Cei doi lucrători de poliție, un bărbat și o femeie, au ajuns la locuința din Reghiu a concubinei bărbatului, după ce aceasta din urmă a sunat la 112 și a anunțat faptul că bărbatul face scandal. În momentul în care oamenii legii au ajuns la fața locului, inculpatul era în curtea imobilului. Acesta era băut, înjura și se manifesta violent, iar în mână avea un topor. Atunci când i-a văzut pe oamenii legii, bărbatul de 32 de ani le-a spus că îi va tăia cu toporul și îi va omorî dacă vor intra în curtea locuinței fără mandat.

Polițiștii au încercat să-l liniștească pe inculpat și l-au rugat să vină la poartă pentru a discuta cu el. Bărbatul a refuzat și a continuat să amenințe. La un moment dat acesta a lăsat toporul, a intrat în casă și după aproximativ un minut a ieșit în fugă din imobil îndreptându-se către patrula de poliție. A ieșit în stradă, a continuat să amenințe și să înjure, după care a scos un briceag și s-a îndreptat amenințător către unul dintre polițiști cu intenția de a-l înjunghia în abdomen, după cum se precizează în rechizitoriu. Pentru a se apăra, polițistul a folosit spray-ul iritant lacrimogen, moment în care bărbatul a căzut la pământ. Astfel, el a fost imobilizat și încătușat, dar operațiunea nu a fost deloc ușoară pentru că bărbatul a continuat să opună rezistență, timp în care i-a și rupt pantalonii de la uniformă unuia dintre polițiști. Ulterior la fața locului au mai ajuns și alți lucrători de poliție care l-au calmat în cele din urmă pe bărbat. La toată această scenă a fost martoră concubina bărbatului dar și cei doi copii ai lor de 5 și 7 ani.

La audieri inculpatul a recunoscut fapta parțial. A motivat că pe fondul consumului de alcool s-a enervat și le-a spus polițiștilor să nu intre în curte că îi va tăia cu toporul, dar că nu știe dacă în acel moment avea în mână și obiectul contondent. Cu privire la briceag a explicat că nu a avut intenție să înjunghie pe nimeni, ci doar să-i sperie pe cei doi oameni ai legii.

Referitor la pantalonii rupți au polițistului, inculpatul a explicat că nu știe nimic și că este posibil ca polițistul să-și fi rupt uniforma în mărăcinii de pe stradă. După comiterea infracțiunii de ultraj inculpatul a primit mandat de arestare preventivă. Zilele trecute măsura i-a fost prelungită . „(…) constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Z (…) TOADER, în prezent aflat în Arestul IPJ Vrancea. În baza art. 207 alin. 4 C. pr. pen., menţine măsura arestării preventive a inculpatului, dispusă prin Încheierea din data de 05.01.2020, pronunţată de Judecătoria Focşani în dosarul nr. 1/231/2020, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. În baza art.207 alin.6 C. pr. pen., stabileşte termen pentru următoarea verificarea legalităţii şi temeiniciei arestării preventive în cursul procedurii de cameră preliminară la data de 19.02.2020 Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în Cameră de Consiliu azi, 27.01.2020”, a hotărât instanța.

Nemulțumit de soluție, bărbatul care vrea în libertate, a făcut contestație, iar dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Vrancea și are termen astăzi.

Sursa foto: PSnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?