Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Maraton de lectură la Școala Gimnazială „Ion Basgan” Focșani, cu prilejul Zilei Internaționale a Cititului Împreună

Pe 5 februarie 2020, comunitatea internațională marchează Ziua Internațională a Cititului Împreună, inițiată de LitWorld (litworld.org), organizație nonprofit fondată în anul 2007, zi care a devenit un eveniment global, marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări.

În România acest eveniment special, dedicat lecturii cu voce tare, este inițiat și organizat de Asociația „Citim Împreună România” (CIR), căreia i s-au alăturat și în acest an, peste 1000 de parteneri care vor organiza sesiuni de lectură împreună cu mii de copii și sute de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de lectură din întreaga țară.

Școala Gimnazială „Ion Basgan” Focșani se alătură acestei campanii de promovare a lecturii împreună cu cei mici, dar și cu cei mari deopotrivă, în zilele de 4 și 5 februarie 2020, citind împreună în clase, holuri și în grădină.

Miercuri, 5 februarie 2020, organizăm un maraton de lectură cu elevii școlii noastre, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. Tema aleasă pentru acest an este dedicată viitorului: al copiilor și al planetei deopotrivă. Ne dorim să citim împreună pentru a vindeca planeta și a trage un semnal pentru a o proteja de factorii nocivi care acționează încet, dar sigur, cu consecințe grave asupra omului, a faunei și a florei.

Vom citi împreună cu cât mai mulți elevi, de toate vârstele, în moduri atractive, pentru că atunci când facem acest lucru, când citim împreună, schimbăm lumea.

Am ales cărți și lecturi care educă inima și ne învață cum putem contribui la vindecarea planetei și la descoperirea celor mai simple soluții de a stimula pasiunea şi grija pentru natură a copiilor noștri. Împreună vom adăuga valoare poveștilor lecturate, prin interpretare și implicare, creând momente memorabile pentru toți cei care vor fi prezenți.

Vă invităm să vă alăturați nouă, iubitorilor de lectură și a planetei Pământ, pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Cititului Împreună! #ZICI2020

Director, Prof. Alina Dima

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?