Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Școala nr. 3: curățenie de vară cu bani puțini și două femei de serviciu


La Școala Gimnazială Nr. 3 din Focșani curățenia generală se aproprie de final. Curățenia de vară s-a făcut cu bani puțini, iar mâna de lucru a fost asigurată de cele două femei de serviciu ale unității școlare. S-a văruit scara elevilor și a profesorilor, iar în clase s-a retușat cu var acolo unde a fost nevoie, s-au spălat perdelele, geamurile, mobilierul a fost curățat, iar grupurile sanitare au fost văruite și igienizate. Toate pentru ca la primul sunet de clopoțel, elevii să pășească în săli curate.
Urmează ca sălile să fie aranjate până la cel mai mic detaliu de către cadrele didactice, învățători și profesori diriginți, care vor reveni în activitate de la 1 septembrie. Aceștia vor amenaja și personaliza clasele în funcție de vârsta copiilor și etapa școlară pe care o parcurg, cu aviziere, planșe și alte materiale didactice utile fiecăruia. „Tot ce s-a propus, s-a realizat în proporție de 95%, mai rămâne ca atunci, aproape de începerea anului școlar să se facă mici retușuri, cum ar fi șters praful, spălat pe jos. Banii pentru curățenia de vară au fost puțini, iar curățenia s-a făcut de către femeile de serviciu. Lucrările de curățenie au constat în văruit, scara elevilor și scara profesorilor, spălat perdele, văruit și igienizat grupurile sanitare. În sălile de clasă s-a văruit acolo unde a fost nevoie, deoarece văruit total s-a făcut anul trecut. Sperăm ca școala noastră să intre într-un proiect de reabilitare”, a precizat profesoara Tatiana Bănică, directoarea adjunctă a Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Focșani.
Activitățile Școlii nr. 3 se desfășoară în 24 de săli de clasă, amenajate să primească circa 700 de copii în noul an școlar. De asemenea, la Școala nr. 3 vor păși la clasa pregătitoare circa 70 de copii, reprezentând trei clase, dintre care una la alternativa „step by step”. De menționat este faptul că la Școala nr. 3 există câte o clasă în alternativa „step by step” pe fiecare nivel al ciclului primar, de la clasa I până la clasa a IV-a. 
Școlii nr. 3 îi este arondată Grădinița cu program normal nr. 3, grădiniță frecventată de circa 75 de copii, însemnând trei grupe. Și cele trei săli de clasă ale grădiniței au fost igienizate și pregătite pentru începerea noului an școlar. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?