Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Sistem de canalizare modern pentru locuitorii comunei Dumbrăveni

Locuitorii comunei Dumbrăveni vor beneficia de un sistem modern de canalizare și alimentare cu apă. În acest moment se află în derulare două proiecte de investiții în acest sens, respectiv,,Crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică prin extinderea rețelei de canalizare menajere, în cadrul UAT Dumbrăveni”, derulat de administrația locală și contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”, punctul de lucru Dumbrăveni, derulat de Consiliul Județean Vrancea în cadrul proiectului cunoscut sub numele de Vranceaqua, etapa a II-a. Astfel, proiectul ,,Crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică prin extinderea rețelei de canalizare menajere, în cadrul UAT Dumbrăveni” va fi realizat de societatea Conbeta SRL Focșani, care a adjudecat investiția cu suma de 3,5 milioane de lei. Lucrările constau în realizarea unei rețele de canalizare cu o lungime totală de peste 15 kilometri. Rețeaua de canalizare va funcționa gravitațional, în cea mai mare parte, cu excepția a trei zone, pentru care nu se poate asigura preluarea gravitațională a debitelor de ape uzate. Pentru aceste zone, s-a prevăzut, în zona cea mai de jos, realizarea a trei stații de pompare, tip cheson, din beton armat, turnat monolit. Din aceste stații de pompare, prin intermediul electropompelor pentru ape uzate, debitele de ape uzate vor fi vehiculate în rețeaua de canalizare, proiectată în cadrul proiectului regional, prin intermediul unei tubulaturi, realizate din conductă, în lungime totală de 1.268 ml.

Consiliul Județean Vrancea are în derulare contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”, punctul de lucru Dumbrăveni. Contractul face parte din cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Contractul mai sus menționat are valoare de 136.016.351,62 lei (echivalentul a 29.147.402 euro).

La Sistemul de canalizare din Dumbrăveni vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 12.800 metri, la conductele de refulare de 586 metri și 1 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. Valoarea lucrărilor pe raza comunei Dumbrăveni este de 17.503.380,01 lei. Perioada de execuție: 28 luni + 36 Perioada de garanție a lucrărilor. Contractul de lucrări ”Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” va deservi o populație de circa 33.370 locuitori din localitățile Bordești, Broșteni, Dumbrăveni, Gugești, Obrejița, Popești, Sihlea, Slobozia Bradului, Tîmboiești, Urechești, Vîrteșcoiu. Lucrările vor fi executate de Asocierea Ludwig Pfeiffer S.R.L– Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH &Co KG. Perioada de execuție a lucrărilor este de 28 de luni, plus 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor. „Consiliul Județean Vrancea are în derulare contractul «Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești», punctul de lucru Dumbrăveni. Este un proiect derulat prin intermediul opperatorului regional CUP SA Focșani și pe care locuitorii comunei noastre îl așteptau de mult. De reținut că acest proiect este îmbinat cu un proiect pe care îl derulăm la nivelul UAT Dumbrăveni și care se apropie de final. Este vorba de un proiect de canalizare în lungime de aproape 15 kilometri lungime“, a afirmat primarul Valentin Tîlvăr. Acesta a adăugat că după realizarea acestui proiect vor fi demarate lucrări de reabilitare și asfaltare pe drumurile pe care se realizează sistemul de canalizare.

Autoritățile locale din comuna Dumbrăveni mai au în derulare și alte proiecte de reabilitare a infrastructurii din care amintim: refacerea și modernizarea unor drumuri de interes local, în lungime de 6 kilometri-2,4 milioane lei; modernizare drumuri de exploatație agricolă-10 kilometri-4 milioane de lei; modernizarea unor drumuri de interes local în comuuan Dumbrăveni-asfaltare și șanțuri betonate în satul Dumbrăveni-2,7 milioane lei; modernizare drumuri de interes local în satul Cîndești 2,6 km: Lucrări de asfaltare și șanțuri parțial betonate-1,5 milioane lei. Primarul Valentin Tîlvăr a reamintit că la nivelul comunei Dumbrăveni au mai fost reabilitaţi aproximativ 7 kilometri de drumuri agricole, în valoare de peste 4 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?