Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Lenovo Ideapad Duet Chromebook – un laptop/tabletă la un preț excelent

Piața tabletelor Google Android nu este una care să exceleze în prezent, iar de când Google ChromOS poate funcționa pe orice Android, adică pe orice fel de tablete non-Apple sau non-Windows, și tabletele au urmat același parcurs. Așa se face că, la CES, în acest an, Lenovo a dezvăluit noul său produs, un Lenovo IdeaPad Duet Chromebook, un laptop 2 în 1 deloc scump, la fel de ușor ca o tabletă.

Lenovo Ideapad Duet Chromebook este echipat cu un ecran de 10,1 inci, cu o rezoluție de 1920×1200 și 400 de niți luminozitate, care e mai degrabă potrivită pentru o tabletă. În „inima” sistemului este Mediatek Helio P60T Soc ((4x Arm Cortex-A73 la 2.0 GHz și Arm Mali G72-MP3), care face pereche cu 4 GB de LPDDR4X memorie și 128 GB eMMC spațiu de stocare SSD.

Link Lenovo Ideapad – oferte

La fel ca tabletele moderne, Lenovo Ideapad Duet Chromebook are o cameră frontală și una dorsală, boxe incorporate, microfon, Wi-Fi și conectori USB tip C. Un element cheie al acestui device – pe care Lenovo îl definește ca fiind un Chromebook – este tastatura detașabilă.

Date fiind dimensiunile (grosime de doar 7,3 mm) și o greutate de 430 de grame, Lenovo Ideapad Duet Chromebook este foarte potrivit pentru a funcționa ca o tabletă. Totuși, tastatura detașabilă o transformă rapid într-un laptop ultraportabil. Deși Chromebook-urile 2 în 1 nu sunt deloc ceva nou, cele construite de brand-uri respectabile în domeniu sunt de obicei scumpe. De aceea Lenovo are de gând să vândă Ideapad Duet Chromebook la doar 279,99 de dolari, ceea ce-l transformă în cel mai ieftin laptop care funcționează pe OS-ul Google. Rămâne de văzut dacă audiența Chromebook-urilor se dă în vânt după un ecran de 10,1 inci detașabil, dar pentru persoanele care vor o tabletă Android, oferta Lenovo este una foarte atractivă.

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook va fi disponibilă la vânzare începând cu luna aprilie 2020.

Lenovo tocmai a aniversat, anul trecut, 35 de ani de la înființare. În 1984 Lenovo începu să ia formă ca o mică companie în Beijing, capitala Chinei. În spatele înființării sale a stat un grup de 11 ingineri cu Liu Chuanzi în frunte, cu un capital total de doar 25.000 de dolari. Toți aveau aceeași ambiție: să creeze cel mai mare fabricant de computere din lume. Și se pare că au reușit. Lenovo era la finalul anului 2018 lider al vânzărilor de computere la nivel global, cu o cotă de piață de 24%!

Laptop Lenovo IdeaPad 110-15IBR – (LINK)

Numele Lenovo nu a fost ales întâmplător. El este compus din acronimul Le (Legendă) și „novo” (pseudo-latină „nou”). Adică „Noua legendă”! Acest nume datează, însă, doar din 2003. Până atunci, compania s-a chemat simplu „Legend”. Adică vechea „Legendă”.

De-a lungul istoriei sale de 35 de ani, Lenovo a atins borne importante. Una dintre ele a fost cumpărarea diviziei de PC-uri a IBM în 2005. Această decizie i-a transformat pe chinezi în ceea ce sunt și azi: cel mai mare producător de calculatoare din lume. Lenovo a plătit pentru IBM 1,25 miliarde de euro la acea dată. Odată cu această tranzacție, Lenovo a obținut și câteva mărci de prestigiu ale IBM: ThinkVision, ThinkPad, ThinkVantage, ThinkCentre, NetVista și Aptiva.

Un alt moment important în istoria Lenovo a fost achiziția diviziei mobile a Motorola, în 2014. Asta pentru că gigantul chinez nu se mulțumea doar cu producția de calculatoare, a dorit să intre și pe competitiva piață a telefoanelor mobile. Iar Motorola părea alegerea perfectă. O companie de prestigiu și cu un catalog de telefoane mobile foarte apreciate și aclamate.

Lenovo Ideapad – (LINK 110-15IBR)

Printre cele mai de succes produse ale companiei chineze, este gama Lenovo Ideapad. Primele laptopuri cu acest nume au apărut în 2008, ajungând, iată, la 12 ani de tradiție, cu continue inovații și îmbunătățiri, care au făcut din Lenovo lider mondial în vânzările de calculatoare, laptopuri și desktop PC-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?