Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Drumurile de exploatare agricolă din Tătăranu vor fi asfaltate

Primăria Comunei Tătăranu a scos la licitație lucrările la proiectul de investiții „Modernizare drumuri de exploatare în comuna Tătăranu“. Valoarea totală estimată a invetiției este de 4,1 milioane lei și va asigura legătura la terenurile agricole din satele Tătăranu, Bordeasca Nouă, Bordeasca Veche, Mărtinești. Finanțarea este realizată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Lucrările vor consta în realizarea unui strat de fundație din balast, un strat superior de piatră spartă și un strat de asfalt de 8 centimetri. Pentru asigurarea scurgerii apelor vor fi construite 15 podețe.

Din situațiile existente la nivelul comunei Tataranu, s-a constatat faptul că rețeaua de drumuri de acces la exploatațiile agricole ale localităților comunei Tătăranu nu a beneficiat de nici o lucrare de amenajare, reabilitare sau modernizare. „Este bine cunoscut faptul că infrastructura este componenta cea mai importantă în orice domeniu, iar cel agricol nu face excepție de la regulă: nivelul investițiilor in sectorul agricol este semnificativ influențat de starea drumurilor care asigură accesul la exploatații. Considerentele sunt de ordin economic: agricultorii înregistrează pierderi mari în situația când, în perioada de recoltare a producției, se înregistrează precipitații abundente, iar drumurile devin inaccesibile. La fel și în cazul efectuării cu întârziere a diferitelor lucrări agricole, esențiale pentru producția viitoare“, se arată în expunerea de motive a acestei investiții.

Primăria Tătăranu mai are în derulare proiectul privind reabilitarea și modernizarea dispensarului din localitate. Vor fi executate lucrări de intervenții la pereții exteriori, lucrări de demontare și remontare a instalațiilor, echipamentelor și placajelor montate apparent pe fațadele clădirii. De asemenea, vor fi executate lucrări de remontare a unor ancadramente, bratca, balustrade, diverse profiluri, unde este cazul, dar și lucrări de reparații la elementele de constructive care prezintă potențial pericol de desprindere și care afectează funcționalitatea căminului, inclusive de refacere în zonele de intervenție. Totodată, vor fi executate lucrări de finisaje exterioare, lucrări la structura de rezistență care include lucrări de suprastructură, infrastructură, închideri perimetrale, lucrări la acoperiș, circulații vertical, lucrări de hidroizolații, termoizolații, tâmplărie exterioară, iluminat exterior, etc. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de aproximativ 480 mii lei.

Pe lista de investiții aflate în derulare se mai află proiectele: Extindere grup sanitar Școală Gimnazială sat Tătăranu, comuna Tătăranu, județul Vrancea în vederea obținerii de către unitățile de învățământ preuniversitar a autorizației sanitare de funcționare – 133.237,00 lei; Extindere Școală gimnazială nr. 2 Bordeasca Veche, comuna Tătăranu, județul Vrancea în vederea obținerii de către unitățile de învățământ preuniversitar a autorizației sanitare de funcționare – 136.152,00 lei; Modernizare drumuri de interes local în comuna Tătăranu, județul Vrancea 4.157.804,00 lei – PNDL 1; Reabilitare și modernizare rețea de alimentare cu apă potabilă sat Mărtinești, comuna Tătăranu – 1.143.733,39 lei; Reabilitare și modernizare școală veche Tătăranu, comuna Tătăranu – 565.057,02 lei.

Sursa foto: Facebook/Primaria Tataranu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?