Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Cîrligele. Continuă lucrările de investiții în infrastructură

Primăria Cîrligele a scos la licitație un pachet de lucrări la obiectivul de investiții „Modernizare drumuri de interes local“. Este vorba de realizarea unor lucrări care constau în: refacerea de trotuare; refacere și consolidare acostamente; amenajare drumuri laterale. Valoarea totală estimată a investiției este de 648 mii lei. Vă reamintim că autoritățile locale din Cîrligele au derulat un proiect de investiții pentru modernizarea drumurilor locale. „Prin acest proiect au fost asfaltați peste 7 km de drumuri locale din toate satele comunei și au fost construite șanțuri betonate pentru a asigura scurgerea apelor pluviale“, a precizat Ștefan Moscu.

De asemenea, Primăria Cîrligele are în derulare un proiect ce vizează construcția unei săli de sport multifuncționale care va funcționa pe lângă Școala Generală Mihai Sîmbotin din localitate. În acest scop, are în derulare proiectul „Transformare sediu școală veche Cârligele în anexă școală, demolare anexe și construire și dotare sala de sport aferentă școlii „Mihail Sâmbotin”, Cârligele“, în valoare de 1.659.523 lei. Finanțarea este asigurată prin Fondul de Dezvoltare și Investiții(FDI), ca urmare a intervențiilor permanente făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Avem în derulare un proiect de investiții ce vizează construirea unui teren de sport modern cu gazon sintetic și nocturnă, completat cu un loc de joacă pentru copii. Astfel, peste drum de magazinul cu materiale de construcții a lui Florin Stoica din satul Cârligele se va construi în viitorul apropiat un complex format din teren de sport multifuncțional“, a afirmat primarul Ștefan Moscu.

Totodată, Primăria Cîrligele construiește un bloc de locuințe sociale, finanțat prin Programul de construire de locuințe sociale derulat la nivel național. „La Cârligele se lucrează în mod permanent pentru dezvoltarea comunei și după investițiile în infrastructura de drumuri, școli, grădinițe, apă, canalizare, cămine culturale a sosit vremea și pentru construirea unui bloc de locuințe sociale. Este vorba de un bloc P+1 format din apartamente și 4 garsoniere“, a afirmat Ștefan Moscu.

De asemenea, se lucrează la căminele culturale din satele Blidari şi Dălhăuţi. „Şcolilor din satele Blidari şi Dălhăuţi li s-a schimbat destinaţia în anul 2016, cu avizul Ministerului Învăţământului, pentru o perioadă de 10 ani, fiind transformate în cămine culturale. Principala motivaţie a schimbării destinaţiei a fost interesul autorităţilor locale de a moderniza şi dota corespunzător cele două clădiri, la acea dată existând fonduri europene disponibile pentru cămine culturale, neputându-se aplica pentru modernizare ca şi şcoli din cauza numărului redus de copii (şcolile aveau 12-15 copii din clasele I-IV, care învăţau simultan într-o singură clasă şi cu un singur învăţător, aspect care genera şi nemulţumiri din partea părinţilor). Termenul de finalizare a lucrărilor este vara anului 2020, când aceste clădiri vor sta la dispoziţia locuitorilor comunei pentru organizarea de diverse evenimente, intenţia noastră ca şi autorităţi locale fiind de a angaja o persoană dedicată care să se ocupe de organizarea periodică de activităţi socio-culturale în cele două locaţii.

De îndată ce lucrările de modernizare vor fi finalizate şi se vor efectua toate dotările prevăzute în proiect, aceste şcoli vor putea fi redate circuitului educaţional, chiar şi pentru un număr mai mic de copii preşcolari/şcolari, în funcţie şi de dorinţele părinţilor din cele două sate”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Cârligele.

De reținut că primarul comunei Cîrligele Ștefan Moscu a primit, în luna ianuarie 2019, Premiul de excelență la aniversarea a 18 ani de la înființarea Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR), principala autoritate din România care se ocupă cu alocarea fondurilor europene pentru dezvoltarea satelor. „Am fost onorat să primesc Premiul de excelență la aniversarea a 18 ani de la înfiinţarea Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale. Comuna Cîrligele este campioană în atragerea fondurilor europene. Peste 8 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, au fost investite în comuna noastră în ultimii 15 ani, sumă ce ar reprezenta taxele şi impozitele încasate de la locuitorii comunei noastre pe o perioadă de 50 de ani. Cu banii europeni s-au asfaltat şi modernizat drumuri comunale şi săteşti, s-au construit poduri, alimentare cu apă şi canalizare, şcoli, grădiniţe, afterschool, cămine culturale, dotare cu utilaje şi echipamente electronice, reuşind să realizăm şi în satele comunei Cîrligele condiţii asemănătoare cu cele de la oraş“, a precizat primarul Ștefan Moscu.

Sursa foto: Facebook/Primăria Cârligele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?