Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Mai mulți bani pentru modernizarea Școlii Duiliu Zamfirescu

Consilierii locali focșăneni vor începe noul an cu o ședință extraordinară a Consiliului Local unde vor fi discutat mai multe modificări la proiectele de investiții aflate în derulare sau care urmează să fie implementate în municipiu. Două dintre proiectele de hotărâre care vor fi discutate de consilierii locali se referă la modernizarea și extinderea Școlii nr. 10 Duiliu Zamfirescu. Clădirea Școlii Gimnaziale Duiliu Zamfirescu” din Focșani a intrat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare printr-un proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (POR 2014 – 2020) „Creșterea eficienței energetice pentru imobilul corp școală, inclusiv lucrări anexe, pentru Școala Gimnazială. În proiectul de reabilitare sunt incluse lucrări de anvelopare în întregime a clădirii, reabilitare termică a sistemelor de încălzire și de furnizare a apei calde, înlocuirea tâmplăriei exterioare/interioare, refacerea tencuielilor degradate, modernizarea instalației de iluminat și repararea trotuarelor din jurul clădirii. Toate lucrările vor fi făcute în conformitate cu cerințele ISU. Totuși, în cursul derulării lucrărilor au fost identificate mai multe probleme care au necesitat aplicarea unor soluții tehnice de complexitate superioară celor inițiale, prevăzute prin proiectul tehnice, fapt care a condus la o suplimentare a costurilor necesare continuării procesului de implementare a proiectului. De exemplu, a fost demolat în totalitate și refăcută împrejmuirea de pe latura cu strada Tinereții întrucât s-a constatat că aceasta nu avea fundații iar plasa de sârmă de la împrejmuirea terenului de sport va fi realizată cu panouri din plasă împletită cu ochiuri de 60 mm în loc de plasă din sârmă cu rame de oțel pe stâlpi metalici iar înălțimea gardului va crește la 2,4 m, de la 1,8 m, valoarea inițială. De menționată că proiectul prevede montarea unui sistem de supraveghere video a incintei pentru asigurarea siguranței elevilor, cu 22 camere de luat vederi.

Prin proiectul de hotărâre se prevede că valoarea investiției „Împrejmuire Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu” va crește de la 397,3 mii lei, la 412,8 mii lei.

O altă modificare este la proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico economici pentru extinderea cu 8 săli de clasă a Școlii Duiliu Zamfirescu. Propunerile de modificări au fost inițiate de conducerea Școlii focșănene în urma actualizării documentației tehnice „Actualizarea documentației tehnice s-a efectuat în scopul utilizării și pentru corpul de clădire nou propus a soluțiilor arhitecturarel și de conformare energetică utilizate pentru corpul de clădire existent prin proiectul finanțat din fonduri comunitare, coroborat cu necesitatea actualizării impuse de adoptarea OUG 114 din 2018, care a generat modificări substanțiale de natură financiară în sectorul construcțiilor”, se arată în proiectul de hotărâre. Creșterea este de 709 mii lei, până la valoarea de 3,03 milioane lei. De menționat că aceasta nu este valoarea finală a investiție, care urmează să fie stabilită abia după finalizarea procedurilor de achiziție publică a lucrărilor de construcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?