Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

„Bacalaureaţii“ îşi etalează cunoştinţele în limbi străine


   Absolvenții de clasa a XII-a susțin săptămâna aceasta ultima probă orală la Bacalaureat, cea de evaluare a competențelor de comunicare într-o limbă de circulație internațională. În Vrancea, cei mai mulți dintre candidați au optat să susțină această probă în limba engleză, urmați de cei care au optat pentru limba franceză și mai puțini pentru spaniolă și italiană.
   Examenul debutează la ora 9.00 și va consta în trei etape. Astfel, în prima zi candidații vor trebui să audieze un text lecturat în limba în care susțin proba, urmând ca după ora 12.00 examenul să continue cu evaluarea competențelor în înțelegerea unui text citit și producerea de mesaje orale în limba pentru care a optat fiecare candidat. A treia parte a acestei probe va continua a doua zi și va consta în reproducerea de către candidat a unor mesaje și interacțiuni verbale în limba de circulație internațională aleasă de el. 
   Examenul de Bacalaureat continuă cu probele scrise, prima fiind în data de 1 iulie, la Limba și Literatura Română. Urmează apoi pe 3 iulie proba scrisă obligatorie a profilului, iar în data de 5 iulie candidații vor susține proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate ale sesiunii iunie – iulie a examenului de Bacalaureat vor fi afișate pe 8 iulie, urmând ca rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, să fie afișate pe 12 iulie. Candidații care nu vor reuși să promoveze examenul în cadrul acestei sesiuni mai au o șansă în sesiunea din toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?