Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Guvernul liberal AMÂNĂ aplicarea legii privind dublarea alocațiilor, deși legea a fost votată în Parlament

 

Premierul liberal Ludovic Orban a anunţat astăzi că va fi amânat cel mai probabil, termenul de intrare în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii. „(…)Cel mai probabil, soluţia pe care vom merge este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie”, a susţinut Orban, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, conform AGERPRES.

El a adăugat că a discutat cu şeful statului despre dublarea alocaţiilor pentru copii. „Sensul discuţiilor pe care le-am avut cu preşedintele converge spre această soluţie (prorogarea termenului de intrare în vigoare – n.r.)”, a spus Orban.

Despre o eventuală renunţare la tichetele de vacanţă ca variantă pentru dublarea alocaţiilor, prim-ministrul a precizat că „bugetul este construit aşa cum este scris în Legea bugetului de stat”. „Până la rectificarea bugetară, atât timp cât la alocaţii pentru copii este prevăzută o sumă de bani, noi nu putem să luăm bani din altă parte şi să-i ducem spre alocaţii de copii, cu atât mai puţin de la voucherele de vacanţă”, a explicat el.

Legea votată în Parlament la sfârşitul anului trecut, privind dublarea alocaţiilor copiilor, ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Propunerea PSD de majorare a alocaţiilor copiilor a fost votată în Parlament în ciuda împotrivirii PNL şi ALDE, ai căror deputaţi şi-au scos cartelele din aparate pentru a nu vota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?