Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Consiliul Local și Primăria Focșani au onorat doi dintre oamenii exponențiali ai tenisului!

* Adrian Voinea și, post mortem, Georgel Bucuroiu au primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Focșani

Consiliul Local al Municipiului Focșani a aprobat, în ședința de ieri, 18 decembrie, proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cristi Valentin Misăilă, de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului lui Adrian Voinea și, post mortem, Georgel Bucuroiu, doi oameni exponențiali ai tenisului vrâncean și cel național, și chiar internațional. Toți consilierii prezenți au votat pentru, semn că prețuiesc sportul și pe reprezentanții săi, mai cu seamă când aceștia sunt personalități exponențiale într-un domeniu – în speță, tenisul focșănean. În atmosfera destinsă din sala mică a Ateneului „Maior Gheorghe Pastia” consilieri municipali și asistența au aflat – mulți și-au reamintit, care sunt performanțele în sport și în viață ale lui Adrian Voinea și Georgel Bucuroiu – cunoscut și re-cunoscut ca George Bucuroiu. Le-a relevat în prezentarea sa primarul Cristi Valentin Misăilă, le-au relevat Adrian Voinea sau fiul lui George Bucuroiu, Răzvan, continuatorul operei tenisistice a regretatului său tată. Fostul mare jucător de tenis Adrian Voinea, fost loc 36 mondial, câștigător de turnee internaționale, component de bază în echipa de Cupă Davis a României, a vorbit mai puțin despre sine și marile sale reușite în tenis, cât mai cu seamă de cele în care i-a fost mentor la începuturile sale în sportul alb.

Adrian Voinea a relevat momentul de după ce George Bucuroiu a renunțat la preocupările profesionale de până la începutul anilor 90, și a început marea sa aventură în tenis. Un grup de tineri au venit, atunci, pe terenurile din Sud și au început la rândul lor aventura în tenis. Între ei și Adrian Voinea, pentru care George Bucuroiu a fost mai mult decât un antrenor și i-a marcat drumul în sport și în viață. A lăsat în urmă o bază sportivă de excepție în Focșani Sud, a crescut pentru tenis numeroși copii și tineri, a inițiat și a organizat turnee care continuă peste timp, cel mai important fiind cel ce pune în fiecare an Focșaniul pe harta tenisului mondial, ”Vrancea Trophy – Trofeul CJ Vrancea și al Municipiului Focșani”. Primarul Cristi Valentin Misăilă, în aplauzele consilierilor și asistenței, le-a înmânat diplomele ce atestă conferirea titlurilor de Cetățean de Onoare iar, Adrian Voinea și Ileana Bucuroiu și Răzvan Bucuroiu, emoționați, au mulțumit pentru onoarea făcută. În sală, la momentul special de ieri, au fost prezenți membri ai familiilor celor doi premiați. Adrian Voinea a venit din Italia – unde locuiește, în mod special pentru a fi prezent la ceremonia de ieri, însoțit de soție și superba lor fetiță, de alte rude și apropiați.

Ceremonia de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Focșani a fost prefațată de un miniconcert de colinde susținut, în cadrul intim, adecvat, de celebrul cor Pastorala, dirijat de profesorul Dumitru Săndulachi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?