Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

VIDEO și GALERIE FOTO: „Magia Crăciunului, Magia Cărții!”, aduse de Consiliul Județean pentru mii de elevi de gimnaziu din Vrancea

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a participat ieri la evenimentul „Magia Crăciunului, Magia Cărții!”, organizat de Consiliul Județean Vrancea la Sala Polivalentă din Focșani. Actrița Monica Davidescu, magicianul Robert Tudor și Moș Crăciun au fost personajele principale ale acestei manifestări dedicate copiilor, cu ocazia Anului Cărții în România. Cel mai aplaudat moment a fost spectacolul de magie al renumitului magician Robert Tudor. Jocuri de cărți, obiecte care zboară în aer, animale care apar și dispar din cutiile magice au fost momentele care i-au încântat pe elevii veniți de la școlile gimnaziale din Vrancea.

La finalul fiecărei serii de prezentare, fiecare elev prezent în sală a primit câte o cutie albastră (băieții) sau roșie (fetele) cu cărți și dulciuri. Marian Oprișan a stat în mijlocul copiilor și a dicutat cu o parte din aceștia. Acțiunea se desfășoară pe parcursul a trei zile, în perioada 11-13 decembrie, iar ieri, până la ora prânzului, peste 4000 de copii au primit câte un pachet de cărți.

Actrița Monica Davidescu a declarat că evenimentul este unul deosebit, o idee care îi va face pe copii să se întoarcă la cărți. „Vă mulțumim domnule președinte Marian Oprișan pentru această idee minunată, de a-i face pe copii să citească din cărți. Vă mulțumim pentru ideea întâlnirii cu Moșu și cu cărțile. Este o acțiune care merită aplaudată“, a spus actrița Monica Davidescu. Manifestarea are loc în contextul în care anul 2019 a fost declarat la nivel național Anul cărții în România. „Așteptăm toți elevii din clasele V-VIII din județul Vrancea la Sala Polivalentă din Focșani să ne integrăm cu toții în această poveste frumoasă a Magiei Crăciunului și să ne bucurăm împreună de aceste sărbători magice!”, se arată într-o postare a Consiliului Județean.

Evenimentul, care își propune să aducă în prim-plan importanța cărților în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, este inițiat și promovat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Din păcate, un eveniment frumos pentru copiii din Vrancea a fost umbrit de atitudinea dușmănoasă a celor din conducerea PNL Vrancea care, prin oamenii impuși la Inspectoratul Școlar Județean, au încercat să boicoteze acțiunea. Reamintim că președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan a anunțat că a făcut plângere penală împotriva celor doi șefi din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, inspectorul general Dorin Cristea și inspectorul general adjunct Daniela Marchitan, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, fals și uz de fals. „Vă anunț în mod oficial că eu, Marian Oprișan, care nu am semnat în viața mea o plângere penală, astăzi (marți-n.r.) am înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea plângeri penale pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, fals și uz de fals împotriva inspectorului școlar general și inspectorului școlar general adjunct, care împiedică Consiliul Județean Vrancea să ducă la bun sfârșit o hotărâre adoptată de organul deliberativ al Consiliului Județean Vrancea“, a afirmat președintele Marian Oprișan. Acesta a adăugat că cei doi au decis să boicoteze acțiunea „Magia Crăciunului, Magia Cărții!”, cel mai probabil ca urmare a amenințărilor primite din partea conducerii PNL Vrancea că vor fi demiși din funcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?