Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Week-end îndoliat pentru învățământul vrâncean

Directorul titular al Școlii Gimnaziale Păunești, Mihaela Frangolea, s-a stins din viață sâmbătă, la Spitalul Municipal Adjud. Profesoara de chimie, care a predat și la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud, a pierdut lupta cu boala la doar 51 de ani, lăsând în urmă multă suferință și tristețe în sufletele celor dragi. Directorul Augustin Apătăchioae a transmis un mesaj de condoleanțe din partea colectivului, regretând pierderea unei colege iubită și respectată de elevi, devotată meseriei de cadru didactic și foarte apreciată de întreg colectivul didactic pentru profesionalismul de care a dat dovadă . „În viaţa unei şcoli, ca şi în cea a unei familii, sunt momente fericite şi momente triste. Astăzi este un moment trist în care suntem nevoiţi să vorbim, despre un om devotat şcolii, la timpul trecut: doamna Mihaela Frangolea, profesoară de chimie şi director titular, ne-a părăsit. În jurul prânzului, la Spitalul Municipal Adjud, inima a încetat să mai bată într-un corp slăbit de o boală care, deşi se poate trata în multe cazuri, în cazul colegei noastre, s-a dovedit mai puternică. Este o veste care a produs multă durere în sufletul familiei, în primul rând, dar şi în rândul colegilor de la două şcoli: Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud”, unde şi-a început cariera didactică în 1993 şi Şcoala Păuneşti, unde doamna profesoară a ajuns în anul 1997 şi unde şi-a desăvârşit cariera ajungând până la cea mai mare funcţie, aceea de director din 9 ianuarie 2017. Corpul profesoral, elevii Şcolii Păuneşti şi membrii comunităţii locale, care au cunoscut-o şi apreciat-o pentru toată activitatea sa, transmit condoleanţe familiei şi regretă dispariţia unui dascăl şi om deosebit. Dumnezeu să o ierte!“, a transmis Augustin Apătăchioae.

„Drum lin către îngeri, suflet bun! Ai lăsat în urmă un gol, pe care nimeni, niciodată nu îl va umple! Să îți lumineze Dumnezeu calea și să te ducă acolo unde meriți…alături de El! Putere familiei, care este greu încercată, iar vouă, Vasile și Bogdan, tărie să rezistați și putere să mergeți mai departe. Mihaela va fi prezentă mereu în viața voastră prin amintiri! Dumnezeu sa o ierte!“, este unul din mesajele postate pe pagina de socializare a Mihaelei Frangolea.

Trupul neînsuflețit al Mihaelei Frangolea a fost depus la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” / „Sf. sfinţit Mucenic Ciprian” din Adjud. Înmormântarea va avea loc marți, la ora 11, la Cimitirul Municipal Adjud.

Profesorul de educație fizică și sport, Valeriu Romanescu a fost înmormântat duminică

Profesorul Valeriu Romanescu s-a stins din viață vineri, 6 decembrie, lăsând în urmă lacrimi și durere în inimile tuturor celor care l-au cunoscut. A fost profesor de educație fizică și sport la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu“ din Mărășești, ulterior la Școala Gimnazială Nr. 2 Mărășești, de unde a ieșit la pensie, în urmă cu 14 ani. Valeriu Romanescu s-a născut în Chișinău și provine dintr-o familie de profesori, iar soția dumnealui, Maria Romanescu a fost profesor de biologie la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu“ , ieșind la pensie în urmă cu 2 ani. Trupul neînsuflețit al profesorului Romanescu a fost depus la capela Bisericii Sf. Gheorghe din Mărășești, iar cei care au vrut să-i aducă un ultim omagiu au putut-o face până duminică, la ora 12, atunci când cortegiul funerar a plecat spre cimitirul din oraș.

Directorul Daniela Iacob a transmis condoleanțe familiei și regretă trecerea la cele veșnice a profesorului Valeriu Romanescu. „Ne vine foarte greu să vorbim de domnul Valeriu Romanescu la trecut. Nu ne vine să credem că nu mai este printre noi, acel om vesel și blând. Era un profesor foarte activ, un om respectat, iar copiii l-au îndrăgit foarte tare. A fost un om foarte iubit și respectat, un om dedicat carierei și un mentor pentru colegii mai tineri. Chiar astăzi, la priveghi, profesoara de educație fizică și sport, Emilia Costache, ne povestea că a avut de învățat foarte multe de la domnul Romanescu la începutul carierei sale. Suntem alături de colega noastră, Maria Romanescu, îi transmitem sincere condoleanțe și Dumnezeu să-l odihnească în pace“, a declarat Daniela Iacob, directorul Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu“ Mărășești.

„Am avut șansa să fiu elevul domnilor profesori Romanescu. Oameni dedicați pentru meseria de profesori, cu rezultate deosebite. Vreau să vorbesc la prezent despre domnul profesor Valeriu Romanescu, pentru că memoria sa este vie. Să ne amintim de competițiile Daciadei, acolo unde elevii din Mărășești aveau rezultate deosebite. În anii 1990 am avut plăcerea să fiu coleg cu profesorul Romanescu, perioadă în care am avut de învățat lucruri frumoase despre viață. Sunt convins că pentru generații de elevi ale Școlii Generale nr.1 Mărășești, domnul profesor Romanescu va rămâne o amintire vie. Dumnezeu sa-l ierte!“, a postat Daniel Drăgan pe pagina de Facebook a Școlii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?