Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

FOTO: Serbare în biserică, la Bordești

Cu ocazia praznicului Sfântului Nicolae, copiii Şcolii din Bordeştii de Jos, împreună cu colegii lor mai mici de la grădiniţă, au fost primiţi cu braţele deschise de mesagerii lui Moş Nicolae la biserica din sat. Acest eveniment face parte din proiectul catehetic „Crăciunul de la sat” implementat, prin Biroul de catehizare si activităţi cu tineretul, de către parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei în perioada Postului Naşterii Domnului 2019. Astfel la Bordeştii de Jos, la sfârşitul slujbei, s-a pus în act o serbare închinată Sfântului care aduce daruri copiiilor cuminţi. Prin strădania cadrelor didactice Bobeică Rodica, Roşca Monica, Rotaru Anicuţa şi Diaconu Coca, care au răspuns afirmativ invitaţiei preotului paroh de a organiza o serbare pentru micuţii enoriaşi, s-a pregătit un moment artistic pentru cei prezenţi la biserică.

Prichindeii au recitat poezii şi au cântat cântecele închinat „Moşului”, aducând bucurie şi zâmbete pe chipurile tuturor, smulgând în acelaşi timp aplauze de la spectatori. La final, efortul copiiilor nu a rămas nerăsplătit, căci au primit mai multe cadouri care au fost lăsate de mesagerii moşului în altarul bisericii parohiale în noaptea din ajunul sărbătorii. Organizatorii au ţinut să mulţumească cadrelor didactice care au răspuns afirmativ chemării de a pune umărul la organizarea acestui eveniment, demonstrând pe această cale încă o dată buna colaborare existentă între Biserică şi Şcoală. De asemenea, au fost felicitaţi părinţii care i-au ajutat pe cei mici să înveţe poeziile. „Această acţiune a avut ca principal scop apropierea copiiilor de Biserică dar în acelaşi timp s-a dorit ca pe această cale cei mici să facă o asociere precisă între Moş Nicolae despre care aud din toate părţile vorbindu-se, familie, societate, mass-media, şi Sfântul Ierarh Nicolae Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Aceasta deoarece aceste mijloace de informare care nu sunt deloc puţine, totuşi, nu mereu pun accent pe acest adevăr că Moş Nicolae este Sfântul Nicolae şi de multe ori doar implicare directă a preoţilor şi a părinţilor face ca tinerele noastre vlăstare să cunoască anumite adevăruri de credinţă care în zilele noastre secularizate încearcă să fie trecute cu vederea. Avem deja o tradiţie ca de Sfântul Nicolae să primim chipurile acestea de ingeri la colindat. Noi suntem aici mereu cu braţele deschise şi gata să răspundem afirmativ oricărei provocări. Serbarea care s-a organizat în faţa altarului bisericii bordeştene s-a terminat într-o atmosferă caldă iar trăirea evenimentului s-a făcut într-un duh creştinesc autentic, motiv pentru care nădăjduim că fericitul eveniment îl vom mai repeta în limita posibilităţilor atât în preajma Crăciunului cât şi anul viitor”, a declarat preotul Cristinel Muscalu.

Amintim că parohia Bordeștii de Jos este una foarte dinamică, aici prin implicarea factorilor de decizie organizându-se mai multe evenimente în care sunt implicaţi copiii şi tinerii. În vara acestui an, mai mulți copii au beneficiat de o tabără organizată în Munţii Buzăului, la Bisoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?