Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Primarul Iordache Cazacu, ACHITAT în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA

Iordache Cazacu, primarul comunei Fitioneşti, a fost achitat în dosarul în care a fost judecat pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Soluţia a fost dată astăzi de magistraţii de la Tribunalul Vrancea și nu este una definitivă.

«…) achită pe inculpatul CAZACU IORDACHE pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual (în formă continuată (…) achită pe inculpatul CAZACU IORDACHE, pentru săvârşirea infractiunii prev. de art.18 indice 1 alin.1 din Legea 78/2000, cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal din 1969 şi art. 5 alin.1 din Noul Cod penal», se arată în hotărârea instanţei.

Aceeaşi hotărâre a fost luată şi în cazul contabilului Primăriei Fitioneşti, Nicuţa Dună, judecată în acelaşi dosar pentru săvârşirea infractiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei (în formă continuată) şi fals intelectual.

Singurul condamnat în acest dosar este Stănică V.(…), administrator al unei societăţi comerciale. «Condamnă pe inculpatul V(…) STĂNICĂ pentru comiterea infracţiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în modalitatea participaţiei (…) la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare şi 1 (un) an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…)», se mai arată în hotărâre.

Instanţa a mai hotărât şi respingerea unei cereri formulate de Parchetul de pe lângă ICCJ- DNA- Serviciul Teritorial Galaţi de instituire a sechestrului asigurator ca nefondată, dar şi pe cea de confiscare specială. Decizia nu este definitivă, părţile având posibilitatea să facă apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Dosarul a ajuns în instanţă în vara anului 2017, fiind trimis de procurorii DNA, care i-au acuzat pe cei trei de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Primarul Cazacu a suţinut în permanenţă că este nevinovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?