Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Fotbal – Ceea ce ar fi putut fi un derbi al promovării…

*Aerostar Bacău – CSM Focșani 2007 astăzi, 22 noiembrie 2019, ora 14:00

La Bacău, se vor întâlni astăzi, de la ora 14:00, formația locală Aerostar și CSM Focșani 2007. Dacă de aducem aminte planurile de început de campionat ale oaspeților, dar și statutul de fostă divizionară de Liga a II-a al gazdelor, cu gânduri de revenire de unde au retrogradat, putem aprecia că dacă lucrurile decurgeau așa cum erau atunci proiectate, acum aveam de a face cu un derbi al promovării. Nu mai este cazul pentru că dacă băcăuanii au confirmat forma excelentă din meciurile de dinainte de începerea turului, focșănenilor le-a pierit, încet-încet entuziasmul iar acum, pe stadionul Aerostar, va fi doar un meci ca oricare altul. Întâlnirea are, totuși, miza sa pentru ambele combatante. Gazdele vor toate punctele puse în joc pentru a-și conserva avansul de șapte, respectiv opt puncte față de trei adversare care așteaptă să profite de orice pas greșit al lor. Băcăuanii au pierdut un meci și s-a dovedit că nu sunt invincibili. Ceea ce le poate da nu doar idei, dar și curaj focșănenilor a căror miză este să arate că merită mai mult decât locul al șaselea pe care sunt acum în clasament. Cu perspectiva neplăcută ca, în cazului unei înfrângeri astăzi, să coboare unul-două locuri și să intre în vacanța de iarnă pe un loc de la jumătatea clasamentului!

În ultimele două meciuri CSM 2007 a jucat foarte bine, respectiv, bine. La Miroslava, în etapa trecută, a avut ghinion la ambele goluri. Dacă astăzi șanse se va întoarce cu fața spre ei, fotbaliștii antrenați de Alin Chița pot produce deranj gazdelor. La Suceava, acolo unde Aerostar a pierdut, CSM Focșani 2007 a terminat la egalitate. Este o observație pe care o fac pentru ca focșănenii să înțeleagă că dacă egalii lor, sucevenii, au putut, o pot face și ei. Cu siguranță că și terenul îngreunat de ploaie va avea rolul său în stabilirea deznodământului partidei, iar echipa care va folosi mai bine posibilitățile oferite de un asemenea teren va avea câștig de cauză.

Jocul dintre Aerostar Bacău și CSM Focșani 2007 va fi arbitrat de Viorel Mihai Haifas, din Botoșani, Andrei Pișta și Alexandru Blănariu, din Fălticeni. Observarea va fi asigurată de Ionel Popa, din Pașcani și Ștefan Donciu, din Sfîntu Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?