Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Locuri de muncă pentru șomeri: 324 în Vrancea şi 921 în străinătate

Lista locurilor de muncă declarate vacante în această perioadă, şi dată publicităţii de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea cuprinde 324 oferte de muncă destinate şomerilor din judeţul nostru.

Astfel, se pot angaja persoanele calificate în următoarele meserii: agent de securitate, agent vânzări, ajutor bucătar, ambalator manual, asistent farmacist, barman, brutar, bucătar, călcătoreasă lenjerie, confectioner industria textilă, devizier (tehnician devize), dulgher, economist, electrician, femeie de serviciu, fierar betonist, frezor, funcţionar administrative, inginer construcţii civile şi industrial, inginer instalaţii, inginer mechanic, instalator, îngrijitor animale, îngrijitor copii/loc de joacă, izolator termic, lăcătuş mechanic, lucrător comercial, manipulant mărfuri, mecanic întreţinere, mecanic utilaj, operator confecţioner industrial, operator maşini unelte comandă numerică, ospătar, patiser, rectificator universal, sortator deşeuri reciclabile, spălător vehicule, strungar, sudor, supraveghetor sală jocuri, şofer, şofer autosanitară, technician sisteme de securitate, tâmplar universal, tractorist, vânzător, vulcanizator şi zugrav.

De asemenea, se mai pot angaja şi persoanele care doresc să lucreze ca muncitori necalificaţi, muncitori necalificaţi în construcţii sau muncitori necalificaţi în industria confecţiilor.

921 oferte de muncă în străinătate

Vrâncenii care doresc să lucreze în ţări din Comunitatea Economică Europeană pot alege să se angajeze pe unul dintre cele 921 de locuri de muncă transmise prin Reţeaua EURES.

Astfel, în Danemarca sunt disponibile 150 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre în Portugalia, alte 60 de locuri pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre în Danemarca, dar şi oferte pentru lucrători în fermă, manageri de producţie şi architect fronted – activităţi de programare pe calculator.

În Franţa sunt vacante 50 de locuri de muncă pentru şoferi de autobus, precum şi alte posture pentru cei de meserie tinichigiu auto, vopsitor auto şi mechanic auto.

În Germania este nevoie de personae calificate ca: operator excavator, ajutor electrician, pictor – decorator, fierar – betonist, sudor MAG, manipulant mărfuri, operator stivuitor, recepţioner, cameristă, bucătar, lucrător în bucătărie, ajutor bucătar, ospătar, recepţioner, personal în domeniul gastronomiei de sistem, mechanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare şi conductor de tren marfar (pentru distanţe lungi).

În Malta sunt disponibile locuri de muncă pentru tehnicieni frigorifici, sudori, instalatori, tehnicieni de ridicare, tehnicieni HVAC, electricieni şi producători şi instalatori din aluminiu.

În Norvegia se pot angaja persoanele calificate ca electrician cu certificate DSB, mechanic auto, vopsitor auto şi tinichigiu auto, în timp ce în Olanda sunt vacante posture pentru sortatori ambalatori, lucrători în producţia de alimente, lucrători în sera de flori, instalatori sanitari, de încălzire şi aparate de aer condiţionat şi procesatori bulbi de flori.

În Polonia sunt vacante 30 de posture pentru specialist relaţii client iar în Spania se caută, în vederea angajării, 200 de muncitori în agricultură – recoltat fructe roşii, patru măcelari şi opt faianţari/pavatori.

În Slovacia sunt vacante 12 locuri pentru sticlari iar în Slovenia, posture pentru programatori aplicaţii şi tehnicieni canalizare.

Persoanele care doresc informaţii suplimentare cu privire la locurile de muncă vacante, pot accesa următoarele adrese utile: www.eures.anofm.ro; www.eures.europa.eu; www.muncainue.ro; www.anofm.ro, sau pot intra pe Facebook: AJOFM Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?