Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Delegație italiană în vizită în orașul Odobești

Primarul Orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a primit vizita unei delegaţii din Borgaro Torinese, Italia, venită cu scopul de a cunoaşte reprezentanţii administraţiei publice locale, de prezentare reciprocă a realizărilor administrației celor două orașe şi de a lega noi parteneriate în vederea derulării unor viitoare proiecte. Din delegaţia italiană au făcut parte Claudio Gambino, primar al orașului Borgaro Torinese, Eugenio Bertuol-responsabil pe cultura, Rainero Sandra-Director Biblioteca din Borgaro Torinese, Russo Lucrezia– director al Institutului Comprensivo „Eduardo Defassi” din Borgaro Torinese, Ongari Barbara– profesoră. Claudio Gambino a declarat că aceasta este o vizită de cunoaştere şi de informare. „La Borgaro Torinese există o reţea foarte puternică de voluntariat, iar primăria lucrează îndeaproape cu firme private şi sponsori, care sprijină acţiunile sale. Având în vedere legăturile care au fost create prin această vizită, sperăm să primim vizita reprezentanţilor administraţiei odobeștene şi în comunitatea noastră şi, de ce nu, să derulăm proiecte frumoase împreună“, a afirmat edilul orașului italian.

Primarul orașului Odobesti, Daniel Nicolaș a declarat că este o ocazie importantă pentru comunitatea locală să dezvolte parteneriate în vederea derulării de noi proiecte. „Avem nevoie de proiecte pentru odobesteni şi este important să avem parte de exemple de bună practică. Suntem încântaţi să primim vizita delegaţiei italiene, având în vedere sprijinul constant pe care comunitatea italiană l-a manifestat faţă de țara noastră. Cu siguranţă, la următoarea întâlnire vom pune bazele unui nou proiect între comunităţile Borgaro Torinese – Odobești”, a afirmat primarul Daniel Nicolaș.

La întâlnire au participat şefii de serviciu ai administraţiei locale, consilieri locali, reprezentanţi ai Bibliotecii Județene Focsani. Delegaţia italiană a fost întâmpinată la sediul Primăriei de primarul Daniel Nicolaș cu pâine și sare, și a petrecut câteva ore în Odobești, timp în care a vizitat principalele obiective turistice din Odobești precum și, liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu”. Delegația italiană însoțită de responsabili ai instituțiilor de educație și cultură a participat și la lansarea volumului primului intelectual care a scos Odobeștii din ruralitate și l-a înscris în istoria culturii române: Teodor R. Burada (1800-1866), „Testamentul meu” (Ed. Terra, Focșani, 2019), publicat de Casa de Cultură din Odobești. Nu întâmplător, la această manifestare culturală au participat invitați din Italia, țara unde poposea în 1827 Teodor R. Burada, în peregrinările sale europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?