Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO! Premierul Viorica Dăncilă: Proiectul noului spital de la Focșani trebuie continuat!

Premierul Viorica Dăncilă a declarat azi la Focșani că, chiar dacă guvernul pe care îl conduce va cădea luni in Parlament, proiectul privind construirea unui spital nou la Focșani trebuie să continue. Aceasta a argumentat că deja s-au făcut pași importanți pentru acest proiect, fiind realizat studiul de fezabilitate și proiectarea.

Declarația a fost făcută chiar în timpul vizitei la Spitalul Județean de Urgentă Sf. Pantelimon din Focșani. “Eu cred că lucrurile bune trebuie continuate indiferent de Guvern. Dacă este un Guvern care ține la oameni, care vrea să fie implicat și care vrea să ducă înainte un domeniu atât de important precum sănătatea, trebuie să continue proiectele importante pentru oameni și un proiect important este Spitalul de aici de la Focșani. Este într-adevăr un semn de întrebare și se creează neliniște în spațiul public pentru că în programul de guvernare pe care l-am văzut pentru instalarea noului guvern, la un moment dat se vorbește despre comasarea spitalelor. Comasarea spitalelor presupune închiderea unor spitale, eu sper să nu ne întoarcem în timp când se închideau spitale în România și că trebuie să avem o abordare europeană, o abordare constructivă și să ducem mai departe toate proiectele care sunt așteptate de comunitățile locale, de județe și de țară.”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că este o necesitate ca proiectul privind construirea noului spital din Focșani să continuie.

“Noul spital este o investiție pentru care am preconizat că se vor accesa fonduri europene, este o investiție care din punctul meu, al ministrului sănătății, este absolut necesară pentru acest județ și pentru acest oraș. Eu cred că nu-și va permite nimeni să nu țină cont de necesitatea acestei investiții în această zonă, astfel încât noi vom lăsa lucrurile în așa fel încât să poată să fie preluate din mers și cred că o să aveți grijă și dumneavoastră presa și cei de aici ca cineva să nu pună într-un sertar acest proiect și să nu se continue această investiție. Există un studiu de de fezabilitate, există o locație stabilită, lucrurile sunt foarte înaintate și cred că putem avea o șansă”, a afirmat ministrul sănătății Sorina Pintea.

Premierul Viorica Dăncilă împreună cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cu președintele Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan, au vizitat azi Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon din Focșani. Alături de aceștia s-a aflat și primarul municipiului Focșani Cristi Valentin Misăilă.

Oficialii au fost așteptați la intrarea în spital de directorul general Constantin Mîndrilă și de directorul medical dr. Valentin Ochean. Constantin Mîndrilă a oferit câte un buchet de flori premierului Viorica Dăncilă și ministrului Sănătății Sorina Pintea.

Delegația a vizitat Sectiile de Pediatrie, chirurgie pediatrică, cardiologie neonatologie, bloc operator, sălile de naștere și sala de sterilizare, toate reabilitate și dotate cu aparatura medicală de ultimă generație.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?