Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Consiliul Județean reabilitează drumurile afectate de intemperii

Societatea comercială Cristilory Prod SRL va executa lucrările de aducere la starea tehnică inițială a unor sectoare de drumuri județene și poduri afectate de fenomene hidro-meteorologice periculoase (alunecări de teren, inundații, cutremure etc.). Este vorba de lucrări ce vor fi executate la șase drumuri afectate de fenomene meteorologice periculoase, respectiv: Refacere DJ 204L avariat în satul Cătăuți pe o lungime de 1,7 km și în satul Podurile pe o lungime de 2,5km, jud.Vrancea; Refacere DJ 205B-alunecare de teren –Țifești, județul Vrancea; Refacere DJ 205R în mai multe puncte – Poiana Cristei; Refacere DJ 252 în mai multe puncte-deplasarea transversală a platformei drumului – Ploscuțeni, județul Vrancea; Refacere DJ 205L avariat de alunecări de teren cu afectarea platformei în pct. Pe șes – limita comunei Păulești, jud. Vrancea; Refacere DJ 205L avariat de alunecări de teren în satul Păulești, iar în pct. Preda Ion drumul județean este distrus.

De reținut că, în conformitate cu prevederile contractuale, firma care a câștigat licitația are obligația de a elabora servicii de proiectare la faza de: Studii de teren, studiu topografic, studiu geologic, studiu hidrologic (dacă este cazul); Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții – D.A.L.I.; Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire-P.A.C.; Proiect pentru autorizarea lucrărilor de desființare – P.A.D.(dacă este cazul); Proiect de organizare a execuției lucrărilor-P.O.E, pentru obiectivul de mai sus. Elaborare servicii de proiectare la faza: proiect tehnic de execuţie; Prestare servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pe toată perioada de execuție a lucrărilor pentru obiectivele mai sus menționate. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 17 milioane de lei.

Consiliul Județean Vrancea a primit finanțare de la Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru reabilitarea și modernizarea a 32 de obiective de investiții, drumuri și poduri județene, în valoare totală de 239.594.683 lei (53.243.262 euro). Județul Vrancea se află pe locul II la nivel național ca număr și valoare a investițiilor în infrastructură finanțate în cadrul PNDL II, acest fapt fiind rezultatul demersurilor și implicării constante a conducerii Consiliului Județean Vrancea, în special a președintelui Marian Oprișan, pentru implementarea unui amplu program de reabilitare și modernizare a drumurilor județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?