Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Primăria vrea să premieze cele mai frumoase vitrine ale spațiilor comerciale din Focșani

Primăria Municipiului Focșani propune desfășurarea unui concurs public privind pavoazarea cu ornamente luminoase adecvate a vitrinelor și a spațiilor din incintă de către operatorii economici din Focșani. Regulamentul privind desfășurarea acestui concurs a fost prezentat marți, în cadrul subcomisiei de dialog social care a avut loc la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia‟.

Vrem să avem un oraș frumos!‟

Focșaniul este un oraș mic și cochet, iar primarul Cristi Valentin Misăilă își dorește să stimuleze agenții economici să participe la viața cetății prin înfrumusețarea adecvată a vitrinelor și spațiilor comerciale din incintă. „.Ne dorim să stimulăm într-un fel toți agenții economici care dețin spații comerciale în Municipiul Focșani pentru a putea să participe în mod activ la înfrumusețarea orașului în perioadele de sărbători, atât sărbătorile de iarnă, cât și sărbătorile pascale. Ne-am gândit să organizăm un concurs care se va desfășura pe trei zone ale Municipiului Focașani stabilite de Consiliul Local. Ne dorim să avem un oraș frumos, înfrumusețat nu doar de noi, cei de la Administrația Publică Locală, ci ne dorim să-i ajutăm și pe agenții economici. Cum? Dumnealor vor trebui să depună o cerere de înscriere cu spațiul comercial cu care vor să intre în concurs, a explicat primarul Cristi Misăilă.

Cum a apărut această idee?

Idee mi-a venit în urma vizualizării mai multor imagini din alte orașe ale lumii, unde spațiile din zonele centrale, și nu numai, sunt foarte frumos împodobite nu doar de către Autoritățile Publice Locale, ci și de agenții economici și de comercianți pentru că la urma urmei este un interes și pentru dumnealor pentru că odată ce magazinul este înfrumusețat, atrage mai mulți clienți‟, spune primarul Cristi Misăilă.

Primăria pune la bătaie trei premii

Municipalitatea vrea să răsplătească munca și efortul agenților economici care vor da curs invitației la acest concurs, iar premiile sunt pe măsură: participanții clasați pe locurile I, II și III vor fi scutiți de plata impozitului aferent plătirii pentru anul ulterior, fiecare în proporție de scorul pe care îl obține. Pe lângă cei 5 membrii ai comisiei, va exista și o secțiune care le va permite și cetățenilor să voteze „cea mai oacheșă vitrină‟.

Vom avea o comisie stabilită la nivelul Primăriei, mai precis un juriu format din 5 membri care vor puncta în funcție de relevanță, impact vizual, originalitate și cromatică fiecare participant. Va fi și o secțiune publică, în care cetățenii vor putea vota pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Focșani spațiul comercial care le-a atras atenția în mod special. Numărul de like-uri obținute de agenții economici pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Focșani va cântări în stabilirea rezultatului final. Premiile vor fi următoarele: Locul I – suma echivalentă cu impozitul aferent plătirii pentru anul ulterior, în procent de 100%, dar nu mai mult de 10.000 de lei; Locul II – suma echivalentă cu impozitul aferent plătirii pentru anul ulterior, în procent de 75%, dar nu mai mare de 7.500 de lei; Locul III – suma echivalentă cu impozitul aferent plătirii pentru anul ulterior, în procent de 50%, dar nu mai mult de 5.000 de lei‟, a mai adăugat primarul Cristi Misăilă.

Inițiativa Primăriei Municipiului Focșani a fost salutată și de Ion Roman, președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România, filiala Vrancea: „Consider că este foarte interesantă inițiativa dumneavoastră și îmi pare rău că nu au luat și alte instituții inițiative de genul acesta cu sediul sau spațiul comercial pe care îl au. Dacă vor fi stimulate cu aceste premii, pe care le găsesc foarte importante, în sensul că se reduce o cotă importantă din impozitul care trebuie plătit la Primărie. Cred că toți ținem la acest oraș și ne mândrim că suntem la hotarul dintre Moldova și Țara Românească. Focșaniul poate să arate foarte frumos și foarte atrăgător atât pentru cei din România, cât și pentru cei din străinătate.

Această inițiativă de organizare a unui concurs public privind pavoazarea cu ornamente luminoase adecvate a vitrinelor și a spațiilor din incintă de către operatorii economici din Municipiul Focașni va fi propus spre aprobare azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?