Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO! Ion Ștefan, Benny Hill în comisia parlamentară

Deputatul liberal Ion Ștefan, ministrul propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației s-a făcut de râs și a fost respins în comisiile parlamentare. Acesta a primit 17 voturi „pentru” și 19 „împotrivă”. Ion Ștefan este al doilea ministru propus în Cabinetul Orban care primește un aviz negativ clar, după ce și Florin Cîțu a primit un aviz negativ. De reținut că și Ion Ștefan ca și Florin Cîțu, a venit însoțit de premierul desemnat Ludovic Orban, care a încercat ca de cele mai multe ori să răspundă în locul lui Ion Ștefan. Practic, se poate spune că Ion Ștefan nu a putut răspunde la întrebările adresate de membrii comisiei, deoarece multe dintre răspunsurile la întrebările parlamentarilor au fost date de premierul desemnat Ludovic Orban sau de către deputatul Florin Roman.

Această situație a determinat-o pe deputatul PSD Olguța Vasilescu să ceară ca ministrul desemnat să fie lăsat să răspundă, chiar dacă „se vede că nu e pregătit”. „Lăsați-l și pe el să spună două vorbe. Chiar așa pe față?”, a spus deputatul Olguța Vasilescu. De altfel, Olguța Vasilescu a mai intervenit, cerând ca ministrul propus să fie cel care răspunde la întrebări. „Domnule președinte, nu sunteți dvs. audiat. Haideți să-l lăsăm pe dl ministru să răspundă, că va merge să conducă un minister, poate cel mai greu minister“, a cerut Olguța Vasilescu. Mai mult, cei prezenți la audieri au putut consta că pentru audierea lui Ion Ștefan liberalii au recurs la tot felul de strategii, una dintre acestea fiind aceea de a aduce doi directori din Ministerul Dezvoltării, care practic l-au flancat pe Ion Ștefan, sugerându-i ce să răspundă. Deputatul Olguța Vasilescu a cerut ca cei doi directori din Ministerul Dezvoltării care stau lângă ministrul desemnat să lase locurile unor parlamentari și a precizat că „persoanele respective îi sugerează ministrului desemnat cum să răspundă“. 

Cum Ion Ștefan ministrul propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației se află zilele acestea în centrul mai multor scandaluri, membrii comisiei i-au adresat mai multe întrebări privind construirea propriei case, dacă are sau nu finalizate procedurile de autorizare, dacă plătește taxe și impozite la bugetul local pentru acest imobil, dar și cum a împrumut-o pe consiliera sa, Ana Maria Dimitriu, cu suma de 1,4 milioane de lei. Cele mai multe întrebări i-au fost adresate lui Ion Ștefan de deputatul PSD, Cătălin Rădulescu. Acesta l-a întrebat pe Ștefan dacă suține programul de locuințe sociale, răspunsul fiind de genul „da susțin un astfel de program“. Răspunsul l-a determinat pe deputatul Rădulescu să afirme: „deci acum susțineți programul de locuințe, deși ați declarat că nu susțineți acest program“.

Funcția de ministru, „un costum cu un număr mai mare“ pentru Ion Ștefan

Totodată, Cătălin Rădulescu şi Ion Ştefan au avut miercuri un schimb acid de replici pe tema vilei de 910 metri pătraţi a liberalului. Deputatul Cătălin Rădulescu l-a întrebat pe Ștefan cum va putea gestiona un minister ca cel la care ați fost desemnat, în condițiile în care nu a reușit să respecte un document foarte clar și expres și anume autorizația de construcție a propriei case. Răspunsul lui Ștefan a fost cel puțin hilar, liberalul reușind din nou să uimească pe toată lumea spunând că a ajuns în această situație deoarece „primăria nu și-a făcut treaba“. „Casa am construit-o în anii 2000, când eram tânăr antreprenor. Poate și dumneavoastră ați fost la magazin și v-ați cumpărat un costum mai mare cu un număr decât cel pe care îl folosiți.

Ion Ștefan: Primăria nu și-a făcut treaba și a neglijat încasarea taxelor! 

„Apropo de suma ce o datorez Primăriei Focșani, cred că e foarte important ca Primăria Focșani să emită acel document de impunere fiscală. Primăria nu și-a făcut treaba și a neglijat încasarea taxelor“, a afirmat Ion Ștefan, care ia făcut pe cei prezenți în sală să râdă în hohote. „Ați făcut fals și uz de fals în declarații, fals și uz de fals în înscrisuri și evaziune fiscală!“ În replică, deputatul Cătălin Rădulescu le-a spus celor prezenți: „Chemați-l și pe Benny Hill aici, că ăsta ne mai lipsește“. Rădulescu a continuat cu referirile legate de casa lui Ștefan precizând că din documente rezultă că a plătit taxe pentru o casă de 97 de mp, iar în realitate are o casă, conform autorizației de construire, de 523 mp, situație în care a comis mai multe infracțiuni. „Cum spune Codul Penal pe care dumneavostră și colegul dumneavostră din această comisie îl invocați în discuții în Parlamentul României, ați făcut așa: fals și uz de fals în declarații, fals și uz de fals în înscrisuri și evaziune fiscală că nu ați plătit atât cât trebuia să plătiți“, a afirmat deputatul Cătălin Rădulescu.


Acesta l-a întrebat pe Ion Ștefan și de împrumutul în valoare de 1,4 milioane de lei care apare în declarația de avere, cui a dat acest împrumut și dacă o cunoaște pe Ana Maria Dimitriu și dacă aceasta este persoana căreia i-a împrumutat suma de 1,4 milioane de lei. Evident, Ion Ștefan a ocolit întrebarea și a început să vorbească tot despre propria casă. „Puteam oricând că plătesc această sumă, dar orice om mai și greșește și n-am știut de această taxă, primăria nu m-a informat. E vorba de 1.500 de lei, familia mea a și luat legătura cu primăria. M-am trezit după 19 ani că sunt un rău platnic, nu e adevărat. Aceste găselnițe cu gunoiul, cu taxa sunt lucruri care nu mă caracterizează. Eu întotdeauna am plătit taxe la bugetul statului. Nu sunt un evazionist, am plătit toate taxele. Acum Primăria Focșani a descoperit că sunt dator, o să plătesc“, a spus Ion Ștefan.

Pentru că ministrul propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a răspuns doar la ce întrebări a a vrut, deputatul Cătălin Rădulescu l-a întrebat pe Ion Ștefan dacă știe câți copii are. Răspunsul nu a întârziat, dar a uimit din nou: „Haideți, e prea simplă întrebarea!“. Cam așa a decurs audierea unui candidat la funcția de ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, care aproape că nu a răspuns la nicio întrebare referitoare la ce va face pentru români din funcția pe care vrea să o dețină.

Sursă video: You Tube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?