Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Minor arestat pentru spargerea mai multor maşini

Un minor bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt a primit, ieri, mandat de arestare preventivă. Propunerea pentru arestarea lui a fost făcută la finele săptămânii trecute, în lipsă, iar cererea s-a judecat ieri la Judecătoria Focşani şi a fost admisă. Când va fi gpăsit el va fi dus direct în arest.

(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului F.D., pentru infracţiunea de furt, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 113 al. 3 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data executării. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 30.10.2019, ora 13:00”, se arată în decizia judecătorilor. În acelaşi dosar, vinereaa trecută, a mai primit mandat de arestare preventivă şi un alt bărbat pe numele căruia a fost emisă mai întâi ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Anterior reţinerii şi propunerii la arestare a celor doi, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au făcut două percheziţii în Focşani, la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt calificat. În total, în atenţia anchetatorilor în acest dosar sunt patru persoane, două dintre ele fiind în prezent arestate. Acestea din urmă mai sunt judecate într-un alt dosar pentru săvârşirea a cinci, respectiv 18 infracţiuni de furt, în special din autoturisme, şi cercetaţi în alte dosare care se află încă în lucru la procurori. “La data 24 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au organizat și desfășurat o acțiune pe raza municipiului Focșani, pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului, cu precădere a infracțiunilor de furt din auto și de biciclete. În cadrul acțiunii au fost efectuate două percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost găsite bunuri despre care există suspiciunea că provin din săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă săvârșită la data de 01.10.2019, înregistrată inițial cu autor necunoscut. Totodată, în cadrul acțiunii a fost documentată activitatea infracțională a patru persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 39 de ani, toate din municipiul Focșani. Acestea sunt cercetate sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de furt, fapte săvârșite pe raza municipiului Focșani în luna octombrie 2019”, a transmis inspector principal Cătălina Murariu de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea la momentul efectuării percheziţiilor în dosarul în care se fac cercetări pentru furt. Bărbatul şi minorul trimişi acum după gratii sunt doi dintre cei cinci bărbaţi care au fost luaţi pe sus de mascați cu mandate de aducere şi duşi la audieri în luna iulie a acestui an. Atunci, anchetatorii spuneau despre ei că sunt bănuiţi de comiterea mai multor furturi din autoturisme, dar şi furturi de pe rafturi, fapte comise în special în staţii peco. Ca mod de operare la spargerile de maşini, inculpaţii trimişi deja în judecată pentru 18, respectiv 5 fapte, au încercat portierele maşinilor parcate pe diferite străzi din oraş, iar acolo unde le-au găsit deschise, au furat din ele tot ce au putut. În ultima vreme, aceştia acţionau în zona obor din municipiu. Pentru faptele comise atunci, minorul a fost arestat preventiv, după care măsura i-a fost înlocuită cu o alta mai blândă. Faptul că a stat după gratii nu l-a speriat pe copil şi a continuat să comită infracţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?