Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Verii traficanţi de copii din Vidra, duşi de poliţişti la puşcărie. Unul dintre ei stătea ascuns

Verii Cătălin şi Vasile H. din comuna Vidra, condamnaţi din nou într-un dosar de trafic de minori, au ajuns ieri la puşcărie. Condamnaţi definitiv luna aceasta pentru trafic de minori, cei doi au fost săltaţi ieri de poliţiştii de la Vidra şi duşi după gratii. Unul dintre ei era căutat de anchetatori întrucât se sustrăgea urmăririi penale într-un alt dosar în care este cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de furt.

La data de 23.10.2019, în urma activităților specifice desfășurate, polițiștii Postului de Poliție Vidra au pus în executare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise la data de 22.10.2019 de Tribunalul Vrancea. Primul privește un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din comuna Vidra, condamnat la pedeapsa de 6 ani, 2 luni şi 793 de zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori. Acesta se sustrăgea urmăririi penale într-o altă cauză, privind mai multe fapte de furt săvârșite în cursul lunii august 2019 pe raza comunei Bolotești, fiind dat în urmărire de I.P.J. Vrancea din data de 11 septembrie 2019.
Cel de-al doilea este pe numele unui bărbat în vârstă de 38 de ani, tot din comuna Vidra, condamnat la pedeapsa de 6 ani, 3 luni şi 10 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. Cei doi au fost încarcerați la Penitenciarul Focșani”
, se arată într-un comunicat de presă al poliţiei vrâncene.

Verii au ajuns după gratii după ce au fost condamnaţi într-un dosar în care au fost judecaţi pentru trafic de persoane şi trafic de minori. Dosarul a fost instrumentat de procurorii de la DIICOT Vrancea şi de poliţiştii de la Crimă Organizată. La momentul declanşării acţiunii împotriva celor doi, anchetatorii au făut inclusiv percheziţii. Conform informaţiilor oferite atunci de poliţişti, verişorii ar fi obligat fete, inclusiv minore, să se prostitueze în folosul lor în diferite locaţii din ţară, dar şi din străinătate.

Cel puţin uunul dintre ei a mai făcut puşcărie tot pentru comiterea unor astfel de fapte în perioada 2006-2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?