Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Comuna Soveja va beneficia de un sistem modern de alimentare cu apă

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare, împreună cu directorul CUP SA Focșani, Gheorghe Vasilescu și primarul comunei Soveja, Costică Ciolan, au participat la inaugurarea lucrărilor la contractul „Înființare sistem de alimentare cu apă și canalizare în Lepșa – Greșu UAT Tulnici; Stație de epurare Gugești; Înființare sistem apă în Sihlea, UAT Sihlea și completare sursă în Soveja“, punctul de lucru Soveja. Valoarea contractului mai sus menționat este de 103.104.217,21 lei, din care valoarea lucrărilor ce vor fi realizate pe raza UAT Soveja este de aproape 10 milioane de lei.

Contractul face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Valoarea totală a contractului este de 103.104.217.21 lei. Lucrările vor fi executate de societatea Hidroconstrucția SA București, perioada de execuție este de 28 luni, iar 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Reprezentanții CUP SA Focșani au precizat, într-o postare pe pagina de Facebook, că „sistemul actual de alimentare cu apă al comunei Soveja nu asigură locuitorilor această resursă vitală pe tot parcursul anului, în plus, fiind înregistrate și probleme de calitate a apei. Pentru că dorim să eliminăm aceste neajunsuri și să extindem serviciile de alimentare cu apă și de canalizare în frumoasa zonă de munte a județului Vrancea, astăzi (marți – n.r.) au fost inaugurate lucrările în cadrul proiectului finanțat prin POIM și în comuna Soveja. În această localitate, unde urmează să preluăm operarea serviciilor de alimentare cu apă și colectare a apelor uzate, cea mai importantă realizare a proiectului, de care vor beneficia peste 2.000 de locuitori, va fi aducerea apei din râul Șușița – în stația de captare a comunei Soveja, care este în curs de realizare.”

Sperăm ca într-un timp foarte scurt să fie finalizate lucrările”

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare, a declarat că lucrările de la Soveja fac parte dintr-un amplu proiect de investiții, denumit Vranceaqua, care va asigura locuitorilor comunei Soveja apă potabilă de cea mai bună calitate. „Ceea ce s-a inaugurat azi face parte dintr-un amplu proiect de investiții, respectiv Vranceaqua, un proiect de peste 200 de milioane de euro, în așa fel încât cetățenii comunei Soveja să beneficieze de apă potabilă de cea mai bună calitate. În calitate de sovejan mă bucur că voi beneficia și eu de apă de calitate și condiții deosebite. Urez succes echipei care lucrează aici și sperăm ca într-un timp foarte scurt să fie finalizate lucrările la acest important obiectiv de investiții. Din anul 2012, de când primarul Costică Ciolan a preluat frâiele, s-au realizat foarte multe lucruri bune și asta datorită faptului că a fost preocupare atât din partea celor din Consiliul Local Soveja, a domnului primar, dar și din partea Consiliului Județean Vrancea. Sperăm ca într-un timp scurt, Soveja să redevină ce a fost odată. Mai mult, administrația județeană are în curs de reabilitare drumul județean ce leagă Negrilești de Soveja, iar în cel mai scurt timp sperăm să înceapă lucrările și la drumul național Soveja – Lepșa“, a precizat vicepreședintele Ionel Cel Mare.

Toate ulițele satului vor fi asfaltate”

La rândul său, primarul Costică Ciolan a precizat că printre proiectele pe care le-a promis la preluarea mandatului de primar a fost și cel privind alimentarea cu apă, proiect care va deveni realitate. „A venit ziua cea mare în sensul că, de la depunerea candidaturii mele în 2012, printre obiectivele pe care le-am anunțat și la care m-am angajat, s-au aflat proiectele de reabilitare a infrastructurii locale, lucru care până la finele anului îl vom realiza. Practic toate ulițele satului vor fi asfaltate. Un alt proiect asumat a fost cel privind rezolvarea problemei alimentării cu apă a comunei, investiție care, după multe intervenții, a devenit realitate și au început lucrările. Vreau să mulțumesc conducerii județului, personal președintelui Marian Oprișan pentru sprijinul acordat în derularea acestor proiecte“, a spus primarul Costică Ciolan.

În comuna Soveja vor fi efectuate lucrări de extindere a captării de suprafață cu un dren în lungime de cca. 500 metri și se va realiza o stație de pompare captare. De asemenea, va fi înființată o conductă de aducțiune, în lungime de cca. 3.262 metri și vor fi înființate branșamente la rețeaua existentă de alimentare cu apă.

Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a arătat că în Vrancea s-au investit foarte mulți bani pentru rețelele de canalizare, extinderea rețelelor de apă, pentru modernizarea Uzinei de apă din județ. „Investițiile pentru asigurarea apei curente și a rețelelor de canalizare în localitățile județului au fost și sunt o prioritate pentru mine, în calitate de președinte al Consiliului Județean și de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vranceaqua. În această calitate am făcut toate demersurile și am obținut finanțările necesare pentru ca, până la finalul anului 2022, Vrancea să aibă un standard modern de apă și canalizare. Aceste proiecte situează Vrancea printre cele mai evoluate județe din țară din punct de vedere al alimentării cu apă și al canalizării“, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?