Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Locuri de muncă pentru șomeri, în Vrancea și în străinătate

Șomerii Vrancei au la dispoziție, zilele acestea, 251 locuri de muncă declarate vacante de angajatorii vrânceni, și date publicității de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea. Cele mai multe (57) sunt destinate muncitorilor necalificați în domeniul confecțiilor, dar și muncitorilor necalificați(26). În rest, multe posturi vacante sunt pentru persoanele calificate ca operator confecționer industrial , dar și pentru cei de meserie agent de securitate, agent de vânzări, ajutor ospătar, arhitect, asistent medical generalist, brutar, bucătar, casier, călcătoreasă lenjerie, confecționer prelucrător în industria textilă, dulgher, electrician, fierar betonist, finisor lăcuitor lemn, frezor, funcționar administrativ, inginer agronom, inginer construcții civile și industriale, inginer mecanic, instalator, îngrijitor animale, îngrijitor copii, izolator termic, lucrător bucătărie, lucrător comercial, manipulant mărfuri, mecanic întreținere, operator confecționer industrial, operator la fabricarea produselor de panificație, operator mașini unelte comandă numerică, ospătar, patiser, rectificator universal, spălător vehicule, strungar, sudor, tehnician sisteme de securitate, vănzător și zugrav.

497 oferte de muncă în țări din Comunitatea Economică Europeană

Persoanele calificate se pot angaja pe cele 497 de locuri de muncă oferite de angajatori din țări ale Comunității Economice Europene, date publicității prin Rețeaua EURES. Astfel, în Austria sunt disponibile locuri de muncă pentru cei de meserie: tâmplar de ferestre (femei/bărbați), tâmplar – producție mobilier (femei/bărbați), electrician, stivuitorist, lăcătuș mecanic în construcții, instalator sanitar și de încălzire, operator CNC.

În Danemarca sunt oferte de muncă pentru câte doi horticultori- ingineri agronomi și manageri de firmă, și pentru trei manageri producție. În Franța e nevoie de câte șapte tinichigii auto și vopsitori auto, precum și de trei mecanici auto, în timp ce în Germania se caută personal calificat în următoarele meserii: ajutor la curățenie, recepționer, manager recepție, bucătar, cameristă, demichef de rang, commis de rang, operator excavator, zidar, electrician, recepționer SPA, junior sous chef, parchetar, lăcătuș, îngrijitor persoane vârstnice în azil, chef de pârtie, tâmplar, instalator instalații sanitare, de încălzire și gaz, chef de rang, ajutor electrician, pictor decorator, fierar betonist, bufetier, sudor MAG, manipulant de mărfuri, operator stivuitor, preparator de înghețată, mecanic de proces- producție muluri, mecanic de proces, instalator țevi de apă și gaz, electrician, recepționer, personal în domeniul gastronomiei de sistem și conductor tren marfar (pentru distanțe lungi).

Locuri de muncă în Malta, Anglia, Norvegia, Olanda, Polonia, Suedia

În Malta sunt disponibile locuri de muncă pentru persoanele de meserie tehnician frigorific, sudor, instalator, tehnician de ridicare, tehnician HVAC, electrician, producător și instalator din aluminiu și dealer de cazino.

În Marea Britanie se caută în vederea angajării 30 de lucrători în agricultură – cules ciuperci, în timp ce în Norvegia sunt disponibile posturi pentru nelectricieni cu certificat DSB, mecanic auto, vopsitori auto, tinichigii auto și medici stomatologi.

În Olanda se pot angaja persoanele calificate ca lucrător în pepiniera de pomi și arbuști, sortator ambalator, culegător conopidă și broccoli, lucrător în producția de alimente, lucrător în sera de flori, instalator sanitar, de încălzire și aparate de aer condiționat și procesor bulbi flori. În Polonia sunt vacante 30 de posturi pentru speciliști relații clienți, în Slovacia 12 locuri pentru sticlari, în Slovenia se caută un programator în timp ce în Suedia se pot angaja trei mecanici auto și cinci vopsitori auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?