Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Sfaturi de la polițiști pentru a preveni furturile din ATM-uri

Modul de operare des întâlnit în ultima vreme la furturile din ATM constă în ataşarea unui dispozitiv cu adeziv în zona fantei prin care sunt eliberaţi banii, împiedicând astfel retragerea acestora. De cele mai multe ori, persoana aflată în această situaţie nu realizează ce se întâmplă şi părăseşte locul respectiv, pentru a-şi clarifica situaţia cu banca. În urma ei, infractorii care supraveghează zona din apropiere recuperează dispozitivul de captare cu toţi banii rezultaţi de la ultima tranzacţie.

În cazul în care motivul neeliberării banilor este de altă natură (fonduri insuficiente, bancomat nefuncţional, card expirat, card nefuncţional) aceasta este afişată clar pe ecranul bancomatului.

Recomandăm utilizatorilor ca în cazul în care banii nu sunt restituiţi şi nu sunt afişate mesaje de genul celor menţionate mai sus, să nu părăsească zona bancomatului, să apeleze numărul de telefon afişat pe ecran, în vederea clarificării pe loc a situaţiei operaţiunii bancare nereuşite şi să sesizeze poliţia prin apelul de urgenţă 112 în cazul în care, după convorbirea cu operatorul bancar rezultă că tranzacţia s-a efectuat «în condiţii optime».

Până la sosirea poliţiei, persoana în cauză nu trebuie să plece de lângă bancomat şi să recomande altor utilizatori să nu-l folosească din cauza unor probleme tehnice.

Sursa text: https://vn.politiaromana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?