Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Bărbat arestat după ce s-a „războit” cu şapte poliţişti; fratele lui este cercetat sub control judiciar

Un bărbat a fost arestat, la sfârşitul săptămânii trecute, acuzat fiind de săvârșirea a şapte infracţiuni de ultraj. Mandatul de arestare preventivă a fost emis sâmbătă, de magistraţii de la Judecătoria Focşani, propunerea de arestare fiind făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Inculpatul, care a fost supărat pe șapte poliţiştii care i-au ieşit în cale, a contestat măsura arestării preventive, astfel că dosarul său va ajunge, în zilele următoare, în atenţia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea. El nu este singurul cercetat în acest dosar. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului D(…) L(…), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prev.de art. 257 alin. 1 şi 4 C.penal, raportat la art. 206 C.penal (7 infracţiuni), cu aplicarea art. 38 alin.1 şi art. 41 alin.1 C.penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.09.2019 până la data de 14.10.2019 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu (…), în cuantum de 313 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 14.09.2019, ora 14.15”, se arată în hotărârea magistraţilor de la Judecătoria Focşani.

Potrivit unor surse, faptele au fost comise în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce la miezul nopţii, printr-un apel la 112, se anunţa faptul că mai multe persoane tulbură ordinea şi liniştea publică prin zgomote, larmă şi muzică tare. Apelantul a mai relatat faptul că în momentul în care a discutat cu petrecăreţii pe un ton amiabil, rugându-i să nu mai deranjeze persoanele din jur în toiul nopţii, aceştia ar fi încercat să-l lovească. Întrucât persoanele care tulburau ordinea şi liniştea publică sunt cunoscute de anchetatori, la locul indicat, adică la Jorăşti, în comuna Vânători, au ajuns mai multe echipaje de poliţie.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe apelant, dar şi pe petrecăreţi, printre care și bărbatul arestat, în vârstă de 21 de ani, dar şi pe un altul cu 2 ani mai mare, frați potrivit unor surse. Prezenţa poliţiştilor în zonă nu i-a speriat pe cei doi, care au continuat să fie recalciranţi şi să ameninţe în stânga şi-n dreapta. Întrucât nu au putut fi potoliţi cu vorba bună, bărbaţii au fost încătuşaţi şi aduşi la sediul Poliţiei Municipiului Focşani pentru a fi audiaţi cu privire la cele întâmplate. Nici asta nu i-a calmat pe cei doi bărbați, după cum ne-au relatat sursele noastre, ba chiar au devenit şi mai agresivi şi au început să le adreseze poliţiştilor tot felul de ameninţări, inclusiv cu moartea. Ancheta a fost coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, iar la finalul audierilor unul dintre bărbaţi a fost reţinut şi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, primind mandat, iar pentru al doilea s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Bărbatului i-au fost impuse o serie de obligaţii, iar în cazul în care nu le va respecta, măsura poate fi schimbată cu o alta mai drastică.

Potrivit aceloraţi surse, cel puţin unul dintre bărbaţii cercetaţi în acest caz a mai avut probleme de natură penală, el fiind chiar şi condamnat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?