Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO : Șeful de post de la Vulturu, regizorul unui filmuleț de prevenire a înșelăciunilor prin metoda „Accidentul“


Șeful de post al comunei Vulturu a avut o idee genială pentru a le atrage atenția locuitorilor că nu trebuie să cadă victime celor care se folosesc de metoda „Accidentul” pentru a-i înșela. În Vulturu nu au fost înregistrate astfel de înșelăciuni, spune șeful de post, dar prevenția este mama învățăturii. 
 Astfel, șeful de post Ionel Velica, împreună cu un coleg de muncă și cu ajutorul unor săteni au reușit să realizeze un film de patru minute, în care este prezentat pas cu pas modul în care un bătrân este convins de o persoană necunoscută să îi dea de bună voie o importantă sumă de bani. Polițistul Ionel Velica a postat filmulețul pe Facebook și în aproximativ 24 de ore acesta a avut aproape 100.000 de vizualizări și peste 900 de distribuiri. „La noi în comună nu au avut loc astfel de infracțiuni, nici o persoană din localitate nu a fost înșelată prin metoda «Accidentul». Dar, având în vedere că în județul nostru și în țară mulți bătrâni au fost păcăliți, m-am gândit că ar fi bine ca lumea să fie informată cât mai exact cu privire la modul de operare al infractorilor. Protagoniștii filmului sunt de aici, din Vulturu, făptașul este polițist, coleg cu noi, iar păgubitul este localnic. Filmulețul a fost făcut cu scopul de a preveni astfel de fapte”, a precizat agent șef principal de poliție Ionel Velica, șeful Postului de Poliție din Vulturu.

Pe pagina de Facebook a Poliției Vulturu au apărut mai multe comentarii cu privire la filmulețul postat. Majoritatea persoanelor laudă inițiativa șefului de post de la Vulturu. „Felicitări pentru munca de prevenire a polițiștilor din Vulturu !!! Mereu ați fost cu un pas în față, jos pălăria!”, este unul dintre mesaje. „Felicitări, foarte bună informație. Sunt prea multi șarlatani care nu au chef de muncă, așa găsind mod ușor de făcut bani. Îi înșală pe cei care nu știu cine sunt cu adevărat. Se întâmplă și aici, la noi, în Italia, în special cu persoane vârstnice”, este un alt mesaj. „Un videoclip interesant și util tuturor. Bravo pt inițiativă”, se arată într-un alt mesaj postat pe pagina de facebook a Poliției Vulturu.
Oamenii legii de la Vulturu nu au întârziat să le răspundă la mesaje: „Mulțumim pentru aprecieri! Este foarte important ca mesajul nostru să fie înțeles și să ajungă la destinatari: părinți, bunici, rude sau cunoscuți!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?