Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Militar român, mort în Afganistan

Un militar român a fost ucis, joi, în Kabul, Afganistan, în timp ce afla într-o misiune de patrulare, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş.

Potrivit acestuia, decesul a survenit în urma unei explozii generate de o maşină capcană.

MApN precizează într-un comunicat de presă că militarul român şi-a pierdut viaţa joi, în jurul orei 11,40, ora României, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă regretul pentru moartea militarului român şi este alături de familia îndoliată, se mai arată în comunicat.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis condoleanţe familiei militarului român căzut, joi, în Afganistan, la Kabul, precizând că România va continua să condamne şi să lupte cu toate forţele împotriva terorismului. „Condoleanţe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul şi tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne şi obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm şi să luptăm cu toate forţele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură şi teamă. Sunt cu sufletul alături de cei aflaţi în durere şi reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acţiunile de instaurare a păcii şi stabilităţii în Afganistan”, a scris Dăncilă pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?