Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Dr. Belmega Călin: „Guma de mestecat provoacă riduri!“

Ce ne facem atunci când nici măcar toate trusele de machiaj din lume și nici mâinile celor mai pricepuți doctori esteticieni din lume nu ne pot reda tinerețea și vigoarea tenului?! Simplu, prevenim riscurile și ținem cont de părerea unui specialist.

Medicul primar coordonator al Compartimentului dermato-venerologie din cadrul Spitalului Județean „Sfântul Pantelomon“ Focșani, Călin Belmega (FOTO), este cel care se asigură că toți pacienții care-i trec pragul găsesc rezolvarea problemei cu care au venit la el. Am luat legătura cu dumnealui pentru a ne oferi câteva sfaturi pentru un ten sănătos și iată ce ne-a răspuns: „Evită expunerea la soare. Folosește o cremă de fotoprotecție cu factor de protecție ridicat corespunzătoare tenului tău. Renunță la solar, folosirea solarului duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Renunță la fumat. Fumatul duce la îmbătrânirea pielii prin distrugerea fibrelor de colagen. Machiajul trebuie îndepărtat în fiecare seară. Persoanele cu ten seboreic trebuie să evite folosirea fecventă (în fiecare zi) a fondului de ten deoarece acesta poate bloca porii pielii ducând la agravarea acneei. Evitați stoarcerea coșurilor de pe față. Nu puneți mâinile pe față! Aceasta este una dintre cele mai importante reguli, indiferent de tipul de ten pe care îl avem. Bacteriile de pe mâini pot fi transferate pe față doar prin simpla atingere a feței cu mâinile. Este recomandat să ne spălăm bine pe mâini cu apă caldă și săpun, iar atunci când ne ștergem pe față să folosim prosoape de hârtie. Curăță delicat pielea. Băile prelungite și folosirea de săpunuri agresive duc la o uscare accentuată a pielii. Dacă aveți o piele uscată, folosiți o cremă hidratantă după baie. Stabilește-ți un stil de viață sănătos. Mănâncă sănătos: dieta trebuie să conțină fructe și legume bogate în betacaroten și antioxidanți. Dormi cel puțin 7 ore pe noapte, evită stresul și practică regulat un sport“.

Guma de mestecat și sucul cu pai – calea sigură spre riduri

Printre sfaturile medicului dermato-venerolog Belmega se numără și cel legat de mestecatul gumei și sorbitul băuturilor cu paiul: „Evită guma de mestecat și sorbitul băuturilor cu paiul! Similar fumatului, sorbitul băuturilor cu paiul și mestecatul gumei pot duce la apariția ridurilor și a liniilor fine în jurul colțurilor gurii. Poți înlocui guma de mestecat cu bomboanele mentolate sau cu orice alte produse care nu necesită o activitate intensă a mușchilor din jurul gurii“.

Automedicamentația este dăunătoare! Cremele naturiste recomandate de diverse persoane pot avea efecte nocive asupra tenului dumneavoastră. De asemenea, este indicat să aveți grijă de ustensilele cu care vă machiați. Este indicat să vă prezentați unui medic specialist imediat ce observați apariția unor iritații sau a unor pete roșii pe față.

La salon nu ai loc să arunci un ac

Doamnele mai în vârstă spun că nu folosesc creme sau alte produse cosmetice pentru că: „Strică tenul! Nu vă mai dați cu toate prostiile. Sunteți frumoase așa cum ne-a lăsat Dumnzeu!“ sau „Te machezi, dar când îți dă cu apă pe față, nu fuge de tine, dacă ești urâtă?!“. Am contactat o fostă colegă de facultate, Paula, care în prezent are grijă ca toate clietele care-i trec pragul să admire ceea ce văd în oglindă. „Ce ne preocupă cel mai mult?! Să ne stea părul bine și să avem un machiaj impecabil. Culorile pe care mai toată lumea le vrea, inclusiv miresicile, sunt nudurile, glitter, auriul, argintiul… Mai rar vezi o mireasă care să iasă din tipar. Unele mai vor și o pată de culoare, cum ar fi o combinație de culori cu roz, mov și puțin negru. Oricărei fete/ femei îi este mai comod să se ducă la make-up artist sau la un hairstylist decât să se facă singură acasă. La un eveniment, lumea pune foarte mult accentul pe: vestimentație, machiaj și păr. Cât despre îngrijirea ustensilelor, după fiecare clientă îmi curăț burețeii și pensulele cu soluții speciale. Nu am avut nici o reclamație, doar cliente fericite“, a spus aceasta.

Să te ferească Dumnezeu să ai nevoie de o progrmare la unul dintre saloanele de înfrumusețare din oraș! Toate coafezele sunt ocupate până peste cap. Luna august a fost una de foc și la propriu, și la figurat, pentru că majoritatea doamnelor și domnișoarelor au luat cu asalt saloanele. Nunți, botezuri, petreceri private… la toate aceste evenimente ai nevoie, pe lângă ținută, de o apariție care să sucească toate capetele celor din jur. Mi-am încercat norocul la multe saloane din Focșani. Am avut parte de uși trântite în nas și de mesajul: „Fix acum ați venit?!“.

Nu uitați, orice problemă de sănătate cu care vă confruntați trebuie discutată și rezolvată cu un medic specialist, toate rețetele-minune găsite pe internet sau auzite de la diverse persoane vă pot pune sănătatea în pericol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?