Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Economia vrânceană va depăși pragul de 17 mii agenți economici activi în acest an

Economia vrânceană va depăși pragul de 17 mii agenți economici activi în acest an, arată ultima situația realizată la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC). Raportul ONRC arată, pentru luna iulie, că în județul Vrancea sunt înregistrați 16859 profesioniști activi din care 6299 sunt persoane fizice autorizate. Este o creștere de aproape 4% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Doar în acest an au fost 1232 înmatriculări de persoane fizice autorizate și persoane juridice la nivelul județului, înregistrând o creștere cu 5% compartiv cu anul trecut.

Conform ONRC, în luna iulie, în Vrancea, au fost 121 de înmatriculări de firme și persoane fizice autorizate. În statisticile de la ONRC au fost considerați activi doar profesioniștii care nu și-au declarat suspendarea activității și nu se află în nici una dintre stările ce pot duce la pierderea personalității juridice. „Din numărul total de profesioniști înregistrați în Registrul Comerțului, au fost excluși profesioniștii cu suspendare temporară a activității, sucursalele fără personalitate juridică, profesioniștii radiați, profesioniștii aflați în dizolvare, lichidare, reorganizare judiciară, faliment, insolvență, etc.”, potrivit ONRC.

În ceea ce privește firmele aflate în insolvență, raportul menționează că numărul acestora s-a redus cu aproape 40% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Respectiv au fost înregistrate 46 de cazuri în 2019, comparativ cu 75 de cazuri în perioada similară a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?