Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Vrâncean arestat după ce şi-a ÎNJUNGHIAT soția; bănuia că aceasta are o relaţie cu un alt bărbat

Un bărbat de 31 de ani, din comuna Ploscuţeni, a fost arestat preventiv duminică seara pentru tentativă la omor. Fapta a fost comisă asupra unui membru al familiei, după cum se arată în decizia instanţei de judecată. Este vorba despre soţie, pe care inculpatul ar fi înjunghiat-o de mai multe ori, punându-i viaţa în pericol. Potrivit anchetatorilor, fapta a fost comisă pe fondul consumului de băuturi alcoolice, dar şi al unor neînţelegeri legate de o posibilă relaţie a femeii cu un alt bărbat.

Bărbatul a fost reţinut sâmbătă, iar duminică procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea l-au propus la arestare, pe numele lui fiind emis mandat pentru 30 de zile. Soluţia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea nu este definitivă. “(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru arestare preventivă şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului M (…) ŞTEFAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor în cadrul familiei, faptă prev. de art. 32 al.1 C.pen. rap.la art. 188 al.1 C.pen. şi art. 199 alin.1 C.pen, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.08.2019 şi până la data de 24.09.2019 inclusiv. În baza disp. art. 230 C.pr.pen. dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 228 C.pr.pen. dispune încunoştinţarea unui membru al familiei ori a unei alte persoane desemnată de inculpat. (…). Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa de cameră de consiliu, azi, 25.08.2019”, se arată în soluţia dată de judecătorii de la Tribunalul Vrancea.

Sesizarea la poliţie a fost făcută sâmbătă seara, la ora 17.50, iar politiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi l-au identificat pe bărbat. Din primele verificări a rezultat că fapta a fost comisă pe fondul consumului de bauturi alcoolice. “La data de 24 august a.c., în jurul orei 17.50, am fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că o femeie, din comuna Ploscuţeni, a fost lovită de soţ. Cu ocazia deplasării la faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe cel în cauză, iar acesta a fost reţinut pentru 24 de ore. În cursul zilei de ieri (duminică – n.r.) bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar cererea a fost admisă. Din cercetările efectuate rezultă că fapta s-a produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea”, a transmis inspector principal Cătălina Murariu de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

Soţii sunt separaţi de aproximativ 4 luni şi au împreună doi copii. Unul dintre aceştia este la mamă, iar celălalt la tată. Sâmbătă, bărbatul a băut acasă, împreună cu un vecin, după care a mers la domiciliul femeii pentru a-i cere socoteală, întrucât ar fi bănuit că ar avea o relaţie cu un alt bărbat. Acasă la femeie, cei doi au început să se certe şi într-un moment de furie, bărbatul a luat un cuţit de bucătărie de pe o masă şi a vrut să o lovească pe aceasta. Femeia a reuşit să se apere cu braţul stâng, zonă în care a şi fost lovită de mai multe ori.

În timpul luptei avute cu soţul, căruia femeia a şi încercat să-i ia cuţitul din mână, victima a căzut la pământ. În acel moment, inculpatul s-a năpustit asupra ei şi i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit în torace. Femeia a început să ţipe şi a fost auzită de mai mulţi martori, care au intervenit imediat. În momentul în care martorii au ajuns în casa victimei, inculpatul era peste femeie şi avea asupra sa cuţitul. Martorii au reuşit să-l îndepărteze pe bărbat, care imediat a plecat la domiciliul surorii sale, acolo unde a şi fost găsit de poliţisti. La audieri, el a recunoscut că şi-a lovit soţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?