Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Consiliul Județean a aprobat proiecte de investiții importante în ciuda circului ieftin făcut de liberali

Consilierii județeni liberali au transformat ședința ordinară de ieri a Consiliului Județean Vrancea într-un spectacol de circ ieftin, de cea mai proastă calitate. Cu ifose de persoane cu pretenții, liberalii au făcut un spectacol politic lamentabil, dorind să transforme sediul administrației județene într-o platformă pentru declarații politice liberale. Cel mai vocal a fost consilierul Cristinel Irimia, care a comentat la aproape fiecare proiect de hotărâre, de multe ori fără nicio legătură cu aspectele discutate. A fost nevoie de intervențiile președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, care le-a reamintit liberalilor de rigorile introduse prin Codul Administrativ, de regulile care trebuie respectate pentru buna desfășurare a ședințelor legislativului județean.

În pofida spectacolului ieftin făcut de liberali, Consiliul Județean a aprobat, la ședința de ieri, mai multe proiect de investiții importante pentru infrastructura rutieră a județului. Unul dintre proiectele aprobate s-a referit la realizarea unui Acord de parteneriat privind colaborarea dintre Administraţia Bazinală de Apă Siret şi Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Vrancea prin Consiliul Judeţean Vrancea pentru implementarea proiectului „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile GologanuSlobozia Ciorasti-Cotesti, cu conectivitate directa la rețeaua TEN-T”. Proiectul de hotărâre era necesar pentru că o parte dintre lucrări urmează să fie desfășurate în albia râului Putna. „Toate investițiile pe care ne-am angajat să le facem, toate fondurile europene pe care ne-an angajat să le cheltuim în beneficiul cetățenilor județului Vrancea, le vom face iar banii vor fi cheltuiți. Știm ce avem de făcut, am demonstrat în permanență că știm ce avem de făcut”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Focșani- Golești-Vârteșcoiu-Odobești cu conectivitate directă la rețeaua TEN-T”

Tot în cadrul ședinței de ieri a fost actualizat Devizul general la faza: Proiect tehnic de executie și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Focșani- Golești-Vârteșcoiu-Odobești cu conectivitate directă la rețeaua TEN-T”. Modificarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici a avut loc ca urmare a aplicării prevederilor O.U.G nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal – bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, fiind influențată valoarea investiției, unul dintre principalii indicatori tehnico-economici aprobați, aferent acestui obiectiv de investiție.

Valoarea totală a proiectului „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Focşani – Goleşti –Vîrteşcoiu – Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T” este de 46.761.868,08 lei. Prin implementarea proiectului se vor moderniza 15 km din drumul judeţean DJ 205C, se vor reabilita două poduri, ceea ce va determina îmbunătăţirea parametrilor drumului modernizat astfel: va creşte viteza de deplasare pe sectorul de drum judeţean reabilitat cu 30%; va creşte capacitatea portantă a drumului judeţean DJ 205C la clasa de trafic IV; va creşte gradul de siguranţă rutieră prin montarea parapetelor de siguranţă, realizarea stabilizărilor de teren şi realizarea semnalizării verticale şi orizontale.

În cadrul proiectului vor fi amenajați 13.594 mp trotuare, 28 treceri de pietoni cu semnalizare luminoasă cu panou fotovoltaic, vor fi montate 150 indicatoare rutiere. De asemenea, vor fi executați 45,5 km marcaj longitudinal și vor fi montați 180 m parapete de protecţie. Nu vor lipsi nici investiţiile pentru siguranţa rutieră (marcaje rutiere, indicatoare, borne şi parapete), inclusiv semnalistică luminoasă verticală pentru treceri de pietoni, cu alimentare fotovoltaică).

Beneficiari direcţi sunt aproximativ 30.000 locuitori ai localităților tranzitate de acest drum. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de investiții 6.1. ”Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”, în proporție de: 85% fonduri europene, 13% bugetul național și 2% cofinanțarea locală.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 32 de luni (din care 2 luni este durata de proiectare). Contractul a fost atribuit antreprenorului general Asocierea SC Phoenix Transbac SRL Bacău – Impresadi di Construzioni ING. E. Mantovani S.P.A. Venezia – SC Roman Impex Prest SRL Bacău – SC Eurocerad Internațional SRL București, prin liderul SC Phoenix Transbac SRL Bacău, în urma licitației publice, care a avut drept criteriu de atribuire cel mai bun raport calitate-preț, în ceea ce privește prețul ofertei și perioada de garanție a lucrărilor. Perioada de garanție acordată de constructor este de 120 de luni (10 ani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?