Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Încă o notă de 10 la Definitivat; profesorul de matematică Alexandru Tănasă spune că poate susține gradul II mai devreme

32 de profesori, care au contestat notele inițiale obținute la examenul de Definitivat 2019, au scăpat de emoții. Rezultatele definitive ale examenului au fost publicate ieri. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, dintre cei 32 de profesori ce și-au contestat nota de la examenul de definitivat 2019, unul a obținut nota 10, iar 3 au reușit să promoveze examenul. Astfel, în urma soluționării contestațiilor, 18 profesori au acum nota la proba scrisă mai mare față de cea inițială, 2 dintre ei au aceeași notă, iar 12 au nota mai mică.

Profesorul de religie Mihai Bîndar, de la Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache“ Bordești, a obținut singura notă de 10. Acum mai este un 10, obținut de profesorul de matematică Alexandru Tănasă (FOTO). Acesta spune că nota 10 îl ajută să susțină examenul pentru gradul II mai devreme cu un an față de restul profesorilor. Spune că era convins că a rezolvat subiectele perfect, fără nicio greșeală. „Eu știam că am făcut de 10, dar contestația nu am făcut-o din mândrie, pentru a dovedi ceva anume. Nota 10 mă ajută ca examenul de gradul II, să îl dau în 3 ani, nu în 4 ani așa cum se dă de obicei. Plus de asta, nota mă ajută la dosarul pentru transferuri. Chiar dacă luam mai puțin, nu aveam nimic de pierdut. Sunt o persoană perfecționistă și sunt fericit să am nota 10 acum“, a declarat profesorul Alexandru Tănasă.

Reamintim că la nivel de județ, conform reprezentanților ISJ Vrancea, la sesiunea din anul 2019 au participat la proba scrisă 133 de candidați, 9 au absentat și 8 au părăsit sala de examen în prima oră de la deschiderea plicului cu subiecte. Urmează ca în perioada 6 – 9 august să fie transmise la Ministerul Educației Naționale tabelele nominale cu candidaţii admişi, iar între 9 – 14 august să fie validate rezultatele examenului prin ordin al ministrului Educației Naționale.

Prin dobândirea definitivării în învățământ, profesorul depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice. Stagiul minim de practică obligatoriu pentru obţinerea definitivării în învăţământ are o durată de un an şcolar (sau ore de predare echivalente normei de un an), fiind un stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite, potrivit metodologiei de examen.

Rezultatele definitive AICI!

1 COMENTARIU

  1. Felicitari domnului profesor!
    Avem mare nevoie de profesori precum dumnealui. Pot sa spun ca parintii copiilor din Urechesti sunt foarte multumiti iar copiii au avut rezultate frumoase la Evaluarea Nationala. Toata comunitatea vorbeste ca are multa rabdare si explica bine notiunile de matematica. Este super!
    Poate aude si Inspectoratul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?