Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Parteneriat Școala „Valeriu D. Cotea” Vidra – Școala Pufești privind prevenirea abandonului școlar

Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra urmează să implementeze un nou proiect privind prevenirea abandonului școlar, în parteneriat cu Școala Gimnazială Pufești. Conform informațiilor transmise de directorul școlii din Vidra, Marius Pintea, este vorba despre un proiect ERASMUS+, „Preventing dropout through extracurricular activities“, număr referință proiect 2019-1-RO01-KA229-063171, Acțiunea cheie 2 – Parteneriate strategice în domeniul educație şcolară – proiecte de schimb interșcolar KA229, cu un grant în valoare de 183554 euro. „Pe lângă cele două școli partenere din România, la activitățile proiectului vor participa elevi și profesori din alte patru state europene: Grecia (suburbie Atena), Macedonia ( Tetovo, aproximativ 50 km de Skopje), Serbia (Trstenik, o localitate micuță relativ aproape de granița cu România) și Polonia (Cracovia). Fiecare școală o vizitează pe fiecare, cu câte 6 elevi și un profesor însoțitor. În vizita din România este planificată o tabără internațională de 4 zile“, a transmis Marius Pintea, directorul Școlii Gimnaziale „Valeriu D. Cotea”.

Directorul Școlii Gimnaziale Pufești, Nicolae Damian, a făcut publică această veste pe pagina sa de socializare, mulțumind colegilor de la Vidra pentru încrederea de a le fi parteneri în cadrul acestui proiect. „Le mulțumim celor din Vidra pentru încrederea acordată. Felicitări pentru scrierea proiectului! Bucuria este mare deoarece 24 de elevi din comuna noastră, însoțiți de cadre didactice vor pleca în Grecia, Macedonia, Serbia, Polonia. Oaspeții noștri vor fi primiți în România, într-o tabără ce va deveni una internațională“.

În prezent, Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra are în implementare un proiect POCU „Educație fără abandon școlar” ID 106876, în parteneriat cu Școala Gimnazială Tîmboești – partener 1 și cu Școala Gimnazială Vulturu – partener 2, cu o valoare 9294152,32 lei, finanțat din Fondul Sociale European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, pe o durată de trei ani, în luna iulie încheindu-se primele două semestre de activități, din cele cinci, cu grupul țintă (1270 de persoane implicate). Acestea au vizat în special lucrul cu antepreșcolari, preșcolari, elevi, persoane care nu au finalizat învățământul obligatoriu, părinți și cadre didactice. Antepreșcolarii, preșcolarii și elevii au beneficiat de activități de tipul „Școala după Școală” – ȘDȘ, pachet de hrană acordat zilnic și burse școlare lunare. Persoanele care nu au finalizat învățământul obligatoriu au participat la cursuri în cadrul programului „A Doua Șansă”, părinții au beneficiat de activități de consiliere, iar cadrele didactice (260 de persoane) au fost formate prin intermediul a două cursuri: „Educația participativă în comunitatea rurală” – curs avizat cu 25 de ore și „Educația incluzivă prin parteneriat școală – comunitate” – curs acreditat cu 22 de credite. Contractul de finanțare a fost semnat pentru o perioadă de implementare de 36 de luni, respectiv 25 aprilie 2018 – 24 aprilie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?