Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Bărbați condamnați cu suspendare pentru evaziune fiscală

Doi bărbați au fost condamnați la închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate de evaziune fiscală. Sentința a fost dată de magistrații Tribunalului Vrancea, cu acord de recunoștere a vinovăției.

„(…) admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi inculpatul C(…) N(…) GHEORGHE, cercetat pentru savârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscala (…). Condamna pe inculpatul (…), pentru complicitate la evaziune fiscala (…) la pedeapsa de 1 (un) an închisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor (…) interzice inculpatului (…), ca pedeapsă accesorie, exercitarea acelorași drepturi (…) de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii (…) dispune suspendarea executării pedepsei principale sub supraveghere, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere de 2 (doi) ani, obligă inculpatul (…) sa respecte următoarele măsuri de supraveghere (…): – sa se prezinte la Serviciul de probaţiune la datele fixate de aceasta, – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, – să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, – să comunice schimbarea locului de muncă, – să comunice informaţii şi documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenţa, – sa frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de câtre Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Obligă inculpatul (…) sa presteze 60 de zile de muncă neremunerată, în folosul comunităţii la: Primăria Municipiului Focşani – Cantina de Ajutor Social ori Primăria Municipiului Focşani – Adăposturile de zi şi noapte „Crucea Roşie”. Stabileşte ca organ de supraveghere Serviciul de Probaţiune Vrancea. (…) Obligă inculpatul (…) la 300 de lei cheltuieli judiciare către stat“, este decizia instanței cu privitre la unul dintre inculpați.

„(…) admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi inculpatul P(…) M(…) VALENTIN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscala (…) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătura privata (…). Condamna pe inculpatul (…), pentru săvârşirea infracţiunii de: – evaziune fiscala (…) la pedeapsa de 1 (un) an închisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor (…) – instigare la fals în înscrisuri sub semnătura privata (…) pedeapsa de 6 luni închisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor (…) se va interzice inculpatului (…), ca pedeapsă accesorie, exercitarea acelorași drepturi (…) de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii (…) contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa rezultantă de 1 an si 2 luni închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară a interziceri drepturilor (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 1 an şi 2 luni pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere de 2 ani obligă inculpatul (…) sa respecte următoarele măsuri de supraveghere (…): – sa se prezinte la Serviciul de probaţiune la datele fixate de aceasta, – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, – să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, – să comunice schimbarea locului de muncă, – să comunice informaţii şi documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenţa, – sa frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de câtre Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Obligă inculpatul (…) sa presteze 60 de zile de muncă neremunerată, în folosul comunităţii la: Primăria Municipiului Focşani – Cantina de Ajutor Social ori Primăria Municipiului Focşani – Adăposturile de zi şi noapte „Crucea Roşie”. Stabileşte ca organ de supraveghere Serviciul de Probaţiune Vrancea. (…) Obligă inculpatul (…) la 300 de lei cheltuieli judiciare către stat (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică azi, 03.07.2019“, este decizia instanței“, este decizia în cazul celui de-al doilea bărbat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?