Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Atletism – Vlad Dulcescu, la Universiada de Vară 2019!

  • Sportivul format la CS Unirea Focșani de antrenorul Fănel Iliescu este legitimat la Politehnica Iași

Vlad Dulcescu a fost un sportiv reper pentru atletismul focșănean în anii junioratului său, când mai mulți băieți și fete alcătuiau un grup cu spectaculoase rezultate, dar și perspective pentru performanță înaltă. Ca repere au rămas la băieți, Vlad Dulcescu, la fete Claudia Prisecaru.

Despre Claudia, care va pleca peste câteva zile la Campionatul European de Tineret de la Gavle, în Suedia, într-un număr viitor al Monitorului de Vrancea.

Astăzi, este despre Vlad Dulcescu, fiul foștilor sprinteri Lucica Barbu și Marius Dulcescu – Francezu, cu care antrenorul Fănel Iliescu a lucrat 10 ani, pregătind, parcă viitorul! Vlad a început atletismul la 9 ani ”nu se încadra nici la copii”, mi-a spus Fănel Iliescu. A muncit, a avut talentul și și-a dorit – și a câștigat din prima medalia de bronz la 60 metri juniori 3, apoi a fost campion național la 300 metri garduri, a luat argintul la juniori 2 la Campionatul Național iar în ultimul an de juniorat a lucrat cu profesorul Gheorghe Alexandrescu. A câștigat titluri de campion sau medalii la juniori, tineret și seniori iar includerea în Lotul României pentru Universiada de la Napoli, din 6-14 iulie a venit firesc.

Vlad, care este student la Politehnica Iași și este legitimat la clubul cu același nume, va alerga pentru România în proba de 400 metri garduri. Poate fi ca o întoarcere în timp, cu un rezultat de vârf: ca junior mic a obținut prima medalie de aur în probă de garduri. Diferența, nesemnificativă, este că atunci erau 300 metri iar acum sunt 400 metri la capătul cărora Clad Dulcescu poate obține o nouă medalie. Îi doresc să fie de aur!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?