Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Festivalul Mawazine din Rabat doboară recordul de asistenţă cu 2,75 milioane de spectatori

Festivalul Mawazine din Rabat, care s-a încheiat sâmbătă după nouă zile de desfăşurare pe scenele din capitala marocană şi din localitatea vecină Salé, şi-a doborât propriul record de asistenţă anul acesta cu participarea a 2.750.000 de spectatori, potrivit cifrelor publicate luni de Maroc Culture, care a organizat evenimentul, relatează EFE.

Organizatorii au asigurat că această cifră a transformat festivalul în evenimentul cu cea mai mare participare din lume, un titlu pe care îl revendică şi alte festivaluri precum Glastonbury, Coachella, Lollapalooza sau Rock in Rio. Comparativ cu alte festivaluri internaţionale, Mawazine – care anul acesta a împlinit 18 ani de existenţă – a avut ca invitaţi 200 de artişti, iar majoritatea concertelor au fost gratuite pentru public. Actuala ediţie a avut o scenă principală şi gratuită pe care au urcat artişti de renume mondial precum Rosalía, Maluma, Black Eyed Peas sau David Guetta, printre cei mai cunoscuţi.

În afară de scena principală, pe care au cântat artişti internaţionali, au fost instalate scene pentru muzicieni marocani, o scenă muzică arabă şi încă una pentru muzica africană, toate gratuite; la acestea s-au adăugat alte două scene cu plată pentru a asculta muzica lumii cu sonorităţi etno. Deşi unele sectoare au criticat festivalul pentru costul ridicat pe care îl presupune pentru ţară săracă precum Marocul, organizatorii au subliniat că bugetul pentru Mawazine nu a costat nimic statul, având în vedere că a beneficiat de sponsorizarea unor companii private, printre care se numără şi principalele concerne din ţară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?